Alleen FC Emmen en Fortuna Sittard in gevarenzone KNVB

FC Emmen en Fortuna Sittard zijn de enige clubs in het Nederlandse betaalde voetbal die op financiëel gebied in de gevarenzone zitten. De KNVB heeft op basis van de ingediende begrotingen de categorie-indeling bekend gemaakt, waarbij alleen Emmen en Fortuna zijn ingedeeld in Categorie 1.

Alleen FC Emmen en Fortuna Sittard in gevarenzone KNVB

Deze clubs werken aan hun financiële herstel, wat veelal betekent dat ze moeten saneren. Het merendeel van het betaalde voetbal bivakkeert in de tweede categorie, waaronder Feyenoord en ADO Den Haag. De club uit de Hofstad zat eerder dit jaar nog in de gevarenzone, maar heeft de financiële huishouding inmiddels beter op orde.

Negen clubs zijn ingedeeld in de hoogste categorie. Ajax, Almere City FC, Go Ahead Eagles, SC Heerenveen, MVV Maastricht, FC Oss, PSV, Telstar en FC Volendam komen voor in de lijst van de meest gezonde clubs.

Pilot
Overigens zijn niet alle ploegen in het betaalde voetbal opgenomen in de categorie-indeling. Met ingang van het seizoen 2013/14 nemen voormalig Topklasser Achilles '29 en de beloftenteams van Ajax, FC Twente en PSV in de vorm van een pilot deel aan de Jupiler League.

Als amateurvereniging wordt Achilles '29 niet opgenomen. Ten aanzien van de beloftenteams is de categorie-indeling van toepassing voor de club als geheel en is er dus geen aparte categorie-indeling voor het beloftenteam.

Volledige overzicht
Categorie 1: FC Emmen en Fortuna Sittard.
Categorie 2:
ADO Den Haag, AZ, De Graafschap, FC Groningen, Heracles Almelo, FC Utrecht, FC Den Bosch, SC Cambuur, FC Dordrecht, FC Eindhoven, Excelsior, Feyenoord, Helmond Sport, NAC Breda, NEC, RKC Waalwijk, Roda JC Kerkade, FC Twente, Vitesse, VVV-Venlo, Willem II en PEC Zwolle.
Categorie 3:
Ajax, Almere City FC, Go Ahead Eagles, SC Heerenveen, MVV Maastricht, FC Oss, PSV, Telstar en FC Volendam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen