KNVB beboet Willem II en Telstar vanwege 'affaire-Brands'

Reacties

De KNVB heeft zowel Willem II als Telstar bestraft met een boete van 5000 euro en een voorwaardelijke puntenstraf naar aanleiding van de affaire rondom speler Kevin Brands.

KNVB beboet Willem II en Telstar vanwege 'affaire-Brands'

De zoon van PSV-directeur Marcel Brands werd afgelopen seizoen door Willem II verhuurd aan Telstar. Maar toen beide ploegen elkaar in april in Tilburg troffen, deed Brands niet mee. Trainer Marcel Keizer én de speler zelf verklaarden dat beide clubs bij de huurovereenkomst hadden afgesproken dat Brands tegen zijn werkgever niet mee zou doen.

En dergelijke afspraken worden door de KNVB gezien als competitievervalsing. De zaak werd onderzocht, beide clubs ontkenden dat er afspraken gemaakt waren, maar de tuchtcommissie heeft nu toch bepaald dat beide clubs 5000 euro moeten betalen. Daarnaast krijgen ze allebei een voorwaardelijke straf van drie punten in mindering, met een proeftijd van een jaar.

Overigens kwam Willem II eerder in opspraak omdat het met FC Oss eenzelfde afspraak zou hebben gemaakt rondom de verhuur van Ryan Sanusi en Maxim Deckers (in de winterstop tijdelijk van Tilburg naar Oss verhuisd). Die zaak bleek echter niet interessant genoeg om te onderzoeken.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.