Tuchtcommissie buigt zich over zaak-Kevin Brands

Reacties

Op verzoek van de aanklager betaald voetbal gaat de tuchtcommissie van de KNVB zich buigen over de zaak-Kevin Brands. Willem II en Telstar hebben tegen de regelgeving van de voetbalbond in afspraken gemaakt over zijn deelname in wedstrijden tussen beide clubs.

Tuchtcommissie buigt zich over zaak-Kevin Brands

Brands speelde dit seizoen op huurbasis voor Telstar. Marcel Keizer, trainer van de Jupiler League-club, bracht naar buiten dat hij op 21 april in de kampioenswedstrijd van Willem II niet mocht meedoen met de Velsenaren, die hem huurden van de Tilburgers.

Hoewel eerder bekend was gemaakt dat in het contract van Brands dergelijke afspraken niet zijn opgenomen, heeft de aanklager nu toch geconstateerd dat beide clubs zich daaraan schuldig hebben gemaakt. De sportieve prestaties van Telstar werden door het niet meespelen direct dan wel indirect beïnvloed.

De tuchtcommissie gaat zich nu buigen over de zaak en zal op donderdag 22 mei zitting houden. Alle partijen moeten zich dan mondeling verantwoorden voor de gebeurtenissen, waarna het tuchtorgaan van de voetbalbond een uitspraak zal doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.