Kluivert sprak met Memphis: 'Maar wilde hem niet halen'

Reacties

Patrick Kluivert heeft zondagochtend ontkend dat hij nog een last minute-poging heeft gedaan om Memphis Depay voor de neus van Olympique Lyon weg te kapen, zoals voorzitter Jean-Michel Aulas zaterdag suggereerde.

Kluivert sprak met Memphis: 'Maar wilde hem niet halen'

Paris Saint-Germain deed volgens Aulas nog een ultieme poging Memphis in te lijven met een hoger bod. De Oranje-international respecteerde het mondelinge akkoord met Lyon, tot opluchting van de dolgelukkige Franse voorzitter. De 22-jarige aanvaller kwam daardoor voor zestien miljoen euro (plus eventuele bonussen) over van Manchester United.

Kluivert geeft tegen L'Equipe toe dat hij met Memphis heeft gesproken, maar ontkent dat hij hem probeerde te contracteren. 'Ik ken Memphis erg goed. Ik heb met hem gepraat, maar niet direct om hem aan te trekken', zegt de technisch directeur van PSG, dat in 2015 naast de vleugelaanvaller greep toen United hem van PSV overnam. 'Ik ben erg blij dat hij voor Lyon speelt', aldus Kluivert.

Memphis, die met de voormalig topscorer van Oranje samenwerkte toen die assistent was van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, kan zondag (21.00 uur) in de kraker tegen Olympique Marseille zijn debuut maken voor Lyon. Trainer Bruno Génésio heeft zijn winteraankoop opgenomen in de wedstrijdselectie. Zijn laatste officiële optreden dateert van eind november toen hij inviel tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.