Warm welkom Memphis, Weghorst naakt door kleedkamer

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Warm welkom Memphis, Weghorst naakt door kleedkamer

• Dat is nog eens een warm welkom voor Memphis bij Olympique Lyon. Alex Morgan, een van de sterren van het mondiale vrouwenvoetbal, heette hem via social media welkom. En met bijna drie miljoen volgers heeft de Amerikaanse een flinke fanschare.

• Overigens nam Paul Pogba, in onvervalst Nederlands, afscheid van Memphis. De Franse middenvelder zal het bij Manchester United voortaan zonder de Nederlander moeten doen.

• In De Telegraaf geeft Ulrich van Gobbel, jeugdtrainer van Feyenoord en voormalig topverdediger van de Rotterdammers, uitleg over waarom de huidige Eredivisie-koploper het volgens hem zo goed doet. In zijn ogen is het vertrek van Colin Kazim-Richards cruciaal geweest. 'Je hebt een mand vol mooie appels en één rotte. Die moet er dan echt uit. Ik ben daar door mijn ervaringen misschien wat rigoureuzer in, maar ik had hem er al lang uitgegooid. Die gozer was vergif voor de ploeg.'

'Er is simpelweg nergens een betere rechtsback.'
José Mourinho is uitermate lovend over Antonio Valencia, die de laatste jaren van aanvaller werd omgeturnd tot rechtsback. Op die positie is hij bij Manchester United inmiddels onomstreden en verlengde hij onlangs zijn contract.

Bryan Smeets is misschien wel de meest bekende speler van De Graafschap. Vrijdag droeg hij met een wel heel knullig eigen doelpunt bij aan de 0-3 nederlaag tegen FC Den Bosch. De middenvelder sprak na afloop over zijn rol als schlemiel. Ik ben medeplichtig, maar op een normaal veld was die bal er nooit ingegaan. Maar dat is geen excuus, het is mijn schuld. Het was een totale off-day en ik heb daar geen verklaring voor.' (De Gelderlander)

Wout Weghorst mocht vrijdagavond opdraven in de uitzending van de NOS. Maxim Hartman voelde de spits van de Alkmaarders aan de tand. De aanvaller onthulde dat hij zeker bijgelovig was en er een apart kleedkamerritueel op nahield. Voor wedstrijden moet Weghorst poedelnaakt door de kleedkamer lopen… Waarvan akte.

'In de Eredivisie heb je wel vaker te maken met moeilijke wedstrijden. En ja, uit tegen FC Utrecht is daar een van. Zelf heb ik dat nog niet ondervonden, zondag speel ik dit duel voor het eerst.'
Davinson Sánchez kijkt uit naar het uitduel met FC Utrecht van zondag. Voor Ajax een belangrijke wedstrijd, maar ook zeker voor de fanatieke aanhang van Utrecht. 'Temperamentvolle supporters ben ik als Colombiaan wel gewend', zegt Sánchez op de clubsite. 'Het motiveert me ook. Het geschreeuw en gescandeer van fans van de tegenstander is voor mij meer een prikkel dan een hindernis. Met goed voetbal kan je ook hen de mond snoeren. Dat is het mooiste. De neuzen wijzen dezelfde kant op en iedereen is ontzettend gemotiveerd.'

• Ooit heeft iemand op de wereld 21 januari tot 'trainingsbroekendag' benoemd. Feest in huize-Király dus. De Hongaarse doelman Gábor Király keept zijn wedstrijden in een grijze trainingsbroek. Het Duitse nationale elftal stuurt de groetjes.

Gareth Bale kan niet alleen een aardig potje voetballen. De Welshman mept bij een partijtje boksen zijn fitnesscoach tegen de grond.

• Manchester United heeft Adnan Januzaj niet nodig, maar Paul Pogba hoopt dat de Belg snel terugkeert. Januzaj wordt dit seizoen verhuurd aan Sunderland en speelde in de jeugdopleiding samen met Pogba bij United. 'Paul is een heel goede vriend. Bij United waren we altijd samen. We aten samen, speelden samen op de PlayStation. Hij was als een broer voor mij. Natuurlijk vraagt Paul nu of ik terugkeer naar Manchester United.' (The Sun)

• Normaal is Futsal-magiër Ricardinho meer van de techniek, maar hij blijkt ook kneiterhard een strafschop te kunnen benutten.

'Ik hoop dat hij ieders ongelijk bewijst en zich focust op voetbalprestaties. Hij kan voetballen, heeft hij bewezen. Als één van de weinige Nederlanders bezit Memphis de kwaliteit om in de voetsporen te treden van Robin van Persie, Wesley Sneijder en Arjen Robben.'
Ruud Gullit schrijft Memphis Depay na zijn mislukte avontuur bij Manchester United nog lang niet af. De aanvaller rondde vrijdag zijn overgang naar Olympique Lyon af, waarvoor hij zondag al kan debuteren. (De Telegraaf)

Tom Davies is een van de 'Koeman-babes' die dit seizoen doorbreekt bij Everton. Na zijn treffer tegen Manchester City van afgelopen weekeinde wordt hij vaak op straat aangeklampt. 'Iedereen komt naar me toe om te vertellen hoe trots hij of zij op mij is. Zelfs in het Liverpool-gedeelte van de stad', vertelt de achttienjarige middenvelder in The Daily Mirror. 'Ik moet nog even alles laten bezinken.'

• We blijven nog even bij Davies, die ondanks zijn leeftijd een groot fan van The Beatles is. Bovendien houdt hij van cultuur. Afgelopen zomer trok hij met Kieran Dowell en Harry Charsley, twee ploeggenoten, door Italië. 'We hebben het Colosseum gezien, bezochten Vaticaanstad en we gingen naar het Comomeer.'

David Moyes wordt belachelijk gemaakt op social media omdat de Sunderland-manager vrijdag meldde dat de winterse transfermarkt wordt overschat aangezien tussentijdse aanwinsten toch niet het verschil zouden maken. 'Ik zou liegen als ik zeg dat versterkingen de doorslag geven. Wij worden ook gelinkt aan vijf spelers, maar ik kan je nu al vertellen dat die niet komen.' Uitgerekend Sunderland dankte de handhaving onder Sam Allardyce vorig seizoen mede aan het halen van Jan Kirchoff, Lamine Koné en Wahbi Khazri in januari.

Henrikh Mkhitaryan viert zaterdag zijn 28ste verjaardag. Na een moeizame start is de Armeniër een van de smaakmakers bij Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.