Memphis jubelt in het Frans over transfer naar Lyon

Reacties

Memphis Depay heeft zijn eerste interview als speler van Olympique Lyon gegeven. De 22-jarige Nederlander wordt vrijdagmiddag gepresenteerd bij de Franse nummer vier en gaat rugnummer negen dragen.

Memphis jubelt in het Frans over transfer naar Lyon

'Ik vind het een warme club. Toen ik hier kwam, behandelden ze me meteen goed', legt de aanvaller zijn keuze uit op het Twitter-account van zijn belangenbehartiger SEG Football. 'Ik denk dat ze hebben getoond voor me te willen vechten en ik wil ook vechten voor de club. Dat is een goed teken, denk ik.'

Woensdag werd bekend dat Memphis de overstap maakt van Manchester United. Na een moeizaam eerste jaar onder Louis van Gaal kwam de Nederlander dit seizoen onder José Mourinho slechts tot twintig speelminuten in de Premier League, verdeeld over vier invalbeurten. Lyon biedt de ex-PSV'er een nieuwe kans.

Voor de gelegenheid had Memphis zelfs een Frans zinnetje uit zijn hoofd geleerd. 'Je suis très content de signer à Olympique Lyon', verkondigde de aanvaller, waarmee hij aangaf erg blij te zijn om bij Lyon te tekenen.

Génésio
Lyon-trainer Bruno Génésio gaf tijdens zijn perspraatje vrijdagochtend al aan zeer tevreden te zijn met de komst van Memphis. 'Hij kan het verschil maken met zijn snelheid en techniek, een echte versterking voor het team. Hij heeft een enorme drang om zich te herpakken, hij is enorm gemotiveerd.'

Ook doelman Anthony Lopes sprak op de persconferentie zijn genoegen uit over het aantrekken van de 27-voudig international. 'Memphis is een groot talent en nog erg jong. We weten dat hij iets kan toevoegen aan onze ploeg.' Voorzitter Jean-Michel Aulas noemde het vastleggen van Memphis zelfs een droom. 'Hij is precies het type speler waarnaar we op zoek waren.'

Waar Memphis bij Manchester United vol zelfvertrouwen het legendarische rugnummer zeven opeiste, gaat hij in Lyon met nummer negen spelen.

Memphis nam op zijn eigen Twitter-account tevens de ruimte om persoonlijk afscheid te nemen van zijn teamgenoten bij Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.