Klopp is transferbaas bij Liverpool: 'Heb het laatste woord'

Reacties

De directie van Liverpool koopt geen spelers meer waar manager Jürgen Klopp niet zijn goedkeuring voor gegeven heeft. Die afspraak maakte de Duitse trainer bij zijn aanstelling op Anfield Road.

Klopp is transferbaas bij Liverpool: 'Heb het laatste woord'

De eerder dit seizoen bij Liverpool ontslagen manager Brendan Rodgers klaagde na zijn vertrek dat de club veel spelers had aangetrokken die hij niet wilde hebben. 'Dat was lastig, want wanneer ik een speler wilde die niet op de lijst van de directie stond, moest ik iemand anders nemen. Ik had niet het laatste woord.'

Klopp benadrukt in gesprek met Sky Sports dat hij geen last zal krijgen van de problemen waar Rodgers mee te maken had. 'Ja, ik heb het laatste woord bij transfers, al kun je je afvragen of dat wel bestaat. Als ik bijvoorbeeld Zlatan Ibrahimovic zou willen hebben voor een transfersom van honderddertig miljoen euro plus een enorm contract, dan denk ik dat ik toch even om toestemming zal moeten vragen.'

'Soms hebben mijn staf en ik een bepaald idee over een speler, dan verzamelen we informatie over die spelers en leggen we hen naast de spelers die de scouts aandragen. Als ik niet wil dat een speler naar Liverpool komt, dan komt hij niet. Als een speler die ik wil hebben niet in ons budget past, komt hij ook niet. Dat is een vrij logische situatie', besluit Klopp.

De 48-jarige Klopp staat sinds begin oktober 2015 aan het roer bij Liverpool. De Duitser bleef ongeslagen met The Reds tot 6 december, toen Newcastle United met 2-0 te sterk bleek. Liverpool moet het momenteel doen met de negende plaats in de Premier League. De enige aankoop die Klopp tot nu toe deed was Marko Grujic, maar het Servische talent werd direct weer op huurbasis gestald bij zijn oude club Rode Ster Belgrado. Daarnaast haalde de Duitse trainer de nodige verhuurde spelers terug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.