Het Klopp-virus grijpt om zich heen in Liverpool

Reacties

De 22ste speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit.

Het Klopp-virus grijpt om zich heen in Liverpool

Even terug naar de vorige speelronde, een paar dagen geleden. Een korte blik op de ranglijst leert het volgende: van de bovenste vier ploegen wist slechts één te winnen, de onderste drie verloren allemaal niet.

Simpeler gezegd: in de Premier League is niets wat het lijkt.

Southampton verkeerde in een crisis, won bijna niets meer, maar afgelopen woensdag thuis tegen het -terecht- veel geprezen Watford had de bezoekende club weinig te vertellen. Het bekijken van Manchester United werkte lange tijd beter dan de beste slaappil, maar tijdens het duel met Newcastle United was het goed opletten om maar niets van het spektakel te hoeven missen. De 3-3 doet misschien anders vermoeden, maar Van Gaal moet er vrolijk van zijn geworden: dat een aantal van zijn spelers de bal direct naar voren speelde, dat Wayne Rooney ineens jaren jonger lijkt, dat er doelpunten in zijn elftal zitten.

Dan was er nog die andere 3-3, tussen Liverpool en Arsenal. Een voetbalfeest met een stuiterende trainer langs de kant die na de laatste goal, van Joe Allen, bijna het Anfield-stadion uitrende omdat hij de energie die loskwam kwijt moest. Het belooft wat voor zondagmiddag wanneer Klopp zijn eerste klassieker tegen Manchester United zal beleven vanuit misschien wel de mooiste plek in het stadion: namelijk het coachvak.

Met de Premier League is van alles mis, dat kom je uit bij de verdwenen romantiek en alles, maar als competitie ook een enorme uitdaging. Elke wedstrijd is een nieuwe beklimming naar de top van de Mount Everest. Daar moet je klaar voor zijn. Bij Liverpool begint het Klopp-virus langzaam door de aderen van zijn spelers te stromen. Het eerste half uur tegen Arsenal was adembenemend. Als liefhebber snak je naar meer van dat.

Dit weekeinde wacht naast Liverpool-Manchester United nog een aantal andere interessante confrontaties. Chelsea ontvangt Everton dat woensdag nog knap gelijk wist te spelen op bezoek bij Manchester City. Arsenal moet naar Stoke-on-Trent voor de altijd vervelende uitwedstrijd tegen Stoke City. Mark Hughes heeft een elftal samengesteld dat op goede dagen als een bulldozer tekeer gaat, met Marko Arnautovic, Bojan Krkic en Xherdan Shaqiri voorop. De thuiszeges dit seizoen op Manchester United, Manchester City en Chelsea waren dik verdiend. Uit Nederlands oogpunt is de ontwikkeling van Ibrahim Afellay interessant. Hij heeft zich de voorbije weken meer en meer gemanifesteerd bij Stoke en bewijst dat talentvolle voetballers vanzelf komen bovendrijven als zij mentaal de knop weten om te zetten.

Programma
Tottenham Hotspur 16-01
13:45
Sunderland
Manchester City 16-01
16:00
Crystal Palace
Chelsea 16-01
16:00
Everton
AFC Bournemouth 16-01
16:00
Norwich City
Southampton 16-01
16:00
West Bromwich Albion
Newcastle United 16-01
16:00
West Ham United
Aston Villa 16-01
18:30
Leicester City
Liverpool 17-01
15:05
Manchester United
Stoke City 17-01
17:15
Arsenal
Swansea City 18-01
21:00
Watford
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.