Van Gaal: 'Ik zie de hand van Klopp al bij Liverpool'

Reacties

Manchester United-manager Louis van Gaal is op zijn hoede voor het agressieve pressingvoetbal van Liverpool, dat The Mancunians zondag ontvangt. De Nederlander hamert op discipline.

Van Gaal: 'Ik zie de hand van Klopp al bij Liverpool'

'We moeten agressief zijn, maar het is ook belangrijk om controle te houden. Vorig seizoen moest Steven Gerrard het veld na dertig seconden al verlaten', doelt Van Gaal tijdens zijn persconferentie op de vorige ontmoeting op Anfield, waar Gerrard rood kreeg nadat hij zijn noppen op het been van Ander Herrera had gezet na een sliding van laatstgenoemde.

Mede door de rode kaart voor Steven Gerrard won Manchester United vorig seizoen het uitduel met Liverpool met 2-1.
Mede door de rode kaart voor Steven Gerrard won Manchester United vorig seizoen het uitduel met Liverpool met 2-1.

The Reds vormen volgens Van Gaal een geduchte tegenstander. 'Je ziet de hand van Klopp al en dat is belangrijk. Klopp heeft de kwaliteiten om een goede manager te worden in de Premier League, hij moet alleen nog wennen aan het ritme van deze competitie. De fans zullen van zijn pressingvoetbal houden.' De Duitser toonde zich eerder deze week al complimenteus in de richting van zijn Nederlandse collega.

Van Gaal had in aanloop naar het bezoek aan Liverpool ook aandacht voor het 3-3 gelijkspel tegen Newcastle United. 'Het viel me op straat op dat ik teleurgestelder was dan onze fans. Ik kreeg veel steun van de supporters, maar vertelde ze dat we twee punten verloren hadden. Dat is in deze periode erg belangrijk.' Net als op bezoek bij Newcastle is Bastian Schweinsteiger tegen Liverpool afwezig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.