Doelpunten zijn uiterst schaars in 'Theatre of Dreamzzz'

Reacties

We zagen het recent nog op de sociale media: een wegdommelende fan tijdens een thuiswedstrijd van zijn Manchester United. Niet vreemd, want de thuisoptredens van de ploeg van manager Louis van Gaal leveren dit seizoen met afstand de minste goals op.

Doelpunten zijn uiterst schaars in 'Theatre of Dreamzzz'

De wedstrijden die Manchester United dit seizoen in de Premier League afwerkt mogen dan het perfecte recept zijn voor mensen die aan slapeloosheid lijden, voor de supporters van de club zijn ze al maanden een ware kwelling. Na 21 speelronden in de Engelse topdivisie worden de fans van The Mancunians op eigen veld het minst getrakteerd op doelpunten, zo blijkt na een blik op de ranglijst over thuisduels.

Tien competitiewedstrijden op Old Trafford, ook wel Theatre of Dreams genaamd, waren deze jaargang pas goed voor zestien schamele treffers, het minst van alle twintig clubs (zie graphic). United maakte er twaalf zelf en kreeg er vier om de oren.

Van alle clubs in de Premier League maakten alleen Watford (elf) en Aston Villa (zeven) dit seizoen minder goals voor eigen publiek. De vier tegengoals zijn voor de ploeg van Van Gaal een van de weinige lichtpuntjes: geen enkele club incasseerde zo weinig goals op eigen veld. Alleen Liverpool (één goal), Norwich City (twee) en Swansea City (één) konden de defensie van United verschalken.

Eén goal per 2,5 uur
Kijkend naar de ruststanden in die tien thuisduels, springen de tranen je letterlijk in de ogen: 450 minuten voetbal op Old Trafford leverden tot nu toe drie goals op, gemiddeld één treffer per 2,5 (!) uur. Van die drie goals vóór rust kwam er tot overmaat van ramp maar eentje op naam van een speler van United (Memphis Depay). De andere twee werden gemaakt door Tottenham-speler Kyle Walker (eigen goal) en Cameron Jerome van Norwich City.

Overigens vallen de meeste doelpunten dit seizoen in de thuisduels van Everton. Na elf optredens op Goodison Park staat de teller op 43 goals (23-20), twee treffers meer dan in het City of Manchester Stadium van Manchester City (29-12).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.