Klaassen maakt balans Ajax op: 'Het gaat niet echt geweldig'

Reacties

Davy Klaassen trok na de Europese uitschakeling van Ajax een wrange conclusie. Het seizoen zit er voor de Amsterdammers nu zo goed als op.

Klaassen maakt balans Ajax op: 'Het gaat niet echt geweldig'

De 2-1 overwinning na verlenging was, na de 1-0 nederlaag in Kiev van vorige week, niet voldoende. 'Heel zuur', sprak middenvelder Klaassen na afloop voor de camera van RTL 7. 'We speelden niet geweldig, maar hadden wel de controle. Na die 1-1, op een manier die eigenlijk niet mag, wordt het moeilijk.' Die goal viel in de verlenging, waarna Mike van der Hoorn nog 2-1 maakte.

Dat deed aan de uitschakeling van Ajax niets af. Klaassen zocht naar redenen waarom het zijn ploeg niet lukte. 'We verzuimden de tegenstander echt pijn te doen, wat we zondag (4-1 winst bij SC Heerenveen, red.) wel deden. We kwamen niet echt in de problemen, maar waren ook niet dreigend genoeg voor het doel.'

Ajax had volgens Klaassen ook een beetje op twee gedachten gehinkt. 'Na de goal hadden we een goede fase. We wilden door, maar dat lukte niet echt. Richting de verlenging wil je dan ook niet te veel risico nemen. In de competitie staan we er niet best voor, Europees liggen we eruit en ook in de beker zijn we klaar. Het gaat niet echt geweldig', concludeerde hij tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.