VI Live: rood Van der Hoorn besluit dramatische avond Ajax

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: rood Van der Hoorn besluit dramatische avond Ajax

Hierbij is de VI Live voor vanavond afgesloten. Blik terug op de uitschakeling van Ajax en de succesvolle Nederlanders in de Europa League.

23.34 uur: EINDSTAND AJAX - DNJEPR DNJEPROPETROVSK 2-1 (nv)
Ajax is uitgeschakeld in de Europa League. Riechedly Bazoer sleepte er nog wel een verlenging uit, maar daarin bleek de club uit Oekraïne uiteindelijk de meest gelukkige. Ajax won dankzij Mike van der Hoorn, maar de goal van Yevhen Konoplyanka deed de Amsterdammers de das om. Na het duel krijgt Van der Hoorn nog een rode kaart na een duw tegen de Oekraïense doelman Denys Boyko..

23.28 uur: GOAL VAN DER HOORN!!
Kan het nog? Mike van der Hoorn kopt raak. Ajax heeft nog vier minuten....

23.08 uur: DE BOER GRIJPT IN
Over op plan B. Frank de Boer vervangt Nicolai Boilesen voor de kopsterke pinchhitter Mike van der Hoorn.

23.05 uur: DOELPUNT DNJEPR
Ajax begint slap aan de verlenging. Het geeft Yevheniy Konoplyanka meters ruimte om eens uit te halen en de spelmaker krult de bal met zijn rechter om Jasper Cillessen heen (1-1).

22.57 uur: EINDSTANDEN EUROPA LEAGUE
Kamil Glik maakt in de laatste minuut nog een goal voor Torino, maar dat is niet genoeg om Zenit Sint-Petersburg uit de Europa League te knikkeren.

De eindstanden:
Besiktas – Club Brugge 1-3 (agg. 2-5)
Internazionale – VfL Wolfsburg 1-2 (agg. 2-5)
Sevilla – Villarreal 2-1 (agg. 5-2)
Torino – Zenit Sint-Petersburg 1-0 (agg. 1-2)

22.53 uur: VERLENGING
Ajax wint na negentig minuten met 1-0, door de treffer van Riechedly Bazoer. Over twee wedstrijden is het 1-1. We gaan verlengen in Amsterdam.

22.52 uur: DOELPUNT CLUB BRUGGE
Boli Bolingoli-Mbombo maakt 1-3 voor Club Brugge en bij Besiktas krijgt Olcay Sahan rood.

22.51 uur: DOELPUNT SEVILLA
Na rood voor Villarreal-speler Eric Bailly maakt Denis Suarez in overtal de 2-1 voor Sevilla.

22.49 uur: WOLFSBURG OP VOORSPRONG
Goed nieuws en slecht nieuws voor Bas Dost. Het goede nieuws is dat zijn club Wolfsburg op 1-2 komt tegen Inter. Het slechte nieuws is dat zijn vervanger en concurrent Nicklas Bendtner hem maakt.

22.43 uur: VORMER OP WEG NAAR KWARTFINALE
Boli Bolingoli-Mbombo. Deze moeilijke naam brengt Besiktas in een nog moeilijkere uitgangspositie. Club Brugge staat door zijn treffer met 2-1 voor, de Turken hebben nog tien mniuten voor drie treffers. Na Bas Dost is dus ook Ruud Vormer op weg naar de laatste acht.

22.40 uur: DOELPUNTEN IN SPANJE
Bij Sevilla - Villarreal was ook op voorhand weinig sprake van een spannende return. De thuisclub verdedigde een 3-1 voorsprong uit het heenduel, inmiddels staat het 1-1 door doelpunten van Vicente Iborra (Sevilla) en Giovani dos Santos (Villarreal), kort achter elkaar.

22.34 uur: INTER OP GELIJKE HOOGTE
Het pleit is allang beslecht, maar voor de statistieken dan: Rodrigo Palacio maakt 1-1 bij Inter - Wolfsburg.

22.30 uur: AJAX DOOR HET OOG VAN DE NAALD
Daar is bijna de gelijkmaker van Dnjepr. Roman Bezus mag vrij inkoppen, de Arena houdt zijn adem in, maar de bal gaat rakelings naast.

22.24 uur: DOST NAAR DE KANT
Bas Dost wordt na ruim een uur naar de kant gehaald door trainer Dieter Hecking. De Nederlander weet voor de vijfde keer op rij het net niet te vinden en wordt vervangen door Nicklas Bendtner. Wolfsburg leidt nog altijd met 0-1 bij Inter.

22.23 uur: DOELPUNT CLUB BRUGGE
Tom De Sutter glipt door de Turkse verdediging en brengt Club Brugge langszij (1-1). De Belgen krijgen het fanatieke publiek van Besiktas even stil. De Turken hebben nog een halfuurtje om uitschakeling te voorkomen.

22.20 uur: DE SCHADE IS GEREPAREERD IN AMSTERDAM
Wat een doorzettinsvermogen van Riechedly Bazoer! De jongeling baant zich met zijn vechtlust een weg dwars door het midden en schiet uiteindelijk ook de 1-0 binnen. Ajax en Dnjepr staan over twee wedstrijden nu precies gelijk, de schade is hersteld.

22.11 uur: STREEP VAN MOTTA
Wat een uithaal van Ramon Motta. Met zijn linker stuurt hij de bal zo de verre kruising in, Besiktas leidt met 1-0 tegen Club Brugge.

22.05 uur: TWEEDE HELFT AJAX - DNJEPR DNJEPROPETROVSK
De tweede helft is begonnen, maar vooralsnog geen wijzigingen bij de ploeg van trainer Frank de Boer. Als het aan analist Alfons Groenendijk ligt komt die wissel er snel. Luister hier naar de analyse van Groenendijk.

21.52 uur: RUSTSTANDEN EUROPA LEAGUE
Weinig goals nog in de late wedstrijden. Bas Dost is wat dat betreft medeplichtig. Hij kwam niet lekker uit met zijn passen toen hij alleen op de keeper af ging.

De ruststanden:
Besiktas – Club Brugge 0-0 (agg. 1-2)
Internazionale – VfL Wolfsburg 0-1 (agg. 1-4)
Sevilla – Villarreal 0-0 (agg. 3-1)
Torino – Zenit Sint-Petersburg 0-0 (agg. 0-2)

21.50 uur: RUSTSTAND AJAX - DNJEPR DNJEPROPETROVSK 0-0
Ajax start sterk, maar haalt de trekker niet over. Vooralsnog geen doelpunten in Amsterdam, maar kansen genoeg voor zowel Ajax als Dnjepr. Arek Milik knikt vlak voor de rust net naast. Slaat de ploeg van trainer Frank de Boer wel toe na de rust?

21.41 uur: GEVAARLIJKE AANVAL
Ajax komt er razendsnel uit met Bazoer en El Ghazi. Laatstgenoemde zet voor op de instormende Kishna, maar de linksbuiten krijgt zijn voet niet tegen de bal.

21.35 uur: AJAX DOMINANT
Ajax is dominant in het eerste half uur, maar het verschil is nog niet uitgedrukt in cijfers. Vooralsnog komen de Amsterdammers niet door de defensie van Dnjepr, dat er zo nu en dan zeer gevaarlijk uit komt.

21.27 uur: WOLFSBURG LEIDT IN MILAAN 0-1
Daniel Caligiuri opent na ruim twintig minuten de score op aangeven van, hoe kan het ook anders, Kevin De Bruyne.

21.19 uur: EERSTE KANS DNJEPR
Clubtopscorer Nikola Kalinic neemt aan en haalt verrassend uit. Doelman Jasper Cillessen keert het schot met moeite.

21.12 uur: AJAX SCHIET UIT DE STARTBLOKKEN
Anwar El Ghazi haalt uit van randje zestien, maar de keeper van Dnjeptr redt knap. Even later is Davy Klaassen gevaarlijk. De start is in ieder geval veelbelovend.

21.05 uur: AFTRAP AJAX – DNJEPR DNJEPROPETROVSK
De bal rolt in de Amsterdam Arena. Slaagt Ajax er in om de 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd om te buigen in eigen huis? Analist Alfons Groenendijk heeft er in ieder geval alle vertrouwen in. Luister hier naar de analyse van de voormalige coach van onder meer Jong Ajax en Willem II. Hieronder nogmaals de elf namen van trainer Frank de Boer.
Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen; Bazoer, Klaassen, Sinkgraven; El Ghazi, Milik, Kishna.

21.05 uur: AFTRAP EUROPA LEAGUE
Ook de resterende vier returns zijn onderweg.

Besiktas – Club Brugge
Torino – Zenit Sint-Petersburg
Internazionale – VfL Wolsfburg
Sevilla – Villarreal

20.53 uur: EINDSTANDEN EUROPA LEAGUE
De wedstrijden die om 19.00 uur zijn begonnen, zijn ten einde.

AS Roma – Fiorentina 0-3 (1-1)
Dinamo Kiev – Everton 5-2 (1-2)

20.41 uur: EVERTON DOET IETS TERUG
De Engelsen leven nog, ze komen terug tot 5-2. Ze hebben nog twee goals nodig om door te gaan. Ongeveer tien minuten te spelen nog.

20.39 uur: DE BOER VERGEEFT KISHNA
Ajax-trainer Frank de Boer bespreekt bij RTL het opstellen van Ricardo Kishna, afgelopen weekend nog disciplinair geschorst. 'Er is geen ramp gebeurd, maar ik wilde wel een punt duidelijk maken', zo spreekt de oefenmeester, die met een jong elftal begint. 'Ze zijn inderdaad jong, maar hebben wel veel kwaliteit. Het is ook aanvallend, we moeten namelijk scoren. Zij zullen loeren op countermogelijkheden, maar onze ervaring staat achterin', knipoogt De Boer.

20.36 uur: EVERTON GAAT KEIHARD ONDERUIT
Het wordt zelfs nog erger voor Everton... Met een absolute wereldgoal zet de Portugese linksback Antunes de Oekraïeners op 5-1.

20.17 uur: PIJNLIJKE AVOND EVERTON
Het staat inmiddels namelijk al 4-1 in het voordeel van Dinamo Kiev. Oleg Husyev is de doelpuntenmaker.

20.05 uur: WOLFSBURG TOCH MET DOST
Waar Dieter Hecking deze week Nicklas Bendtner nog openlijk roemde, kiest de trainer van VfL Wolfsburg in de return tegen Internazionale gewoon weer voor Bas Dost. Maakt de lange aanvaller een einde aan een negatieve reeks? Dost wacht al vier wedstrijden op een doelpunt. Hieronder de elf namen.
VfL Wolfsburg: Benaglio; Träsch, Klose, Knoche, Rodriguez; Guilavogui, Gustavo; Vieirinha, De Bruyne, Caligiuri; Dost.

19.55 uur: AJAX MET KISHNA
Ricardo Kishna keert terug in de basis van Ajax. Trainer Frank de Boer heeft wederom geen basisplekken over voor Lasse Schöne en Niklas Moisander.
Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen; Bazoer, Klaassen, Sinkgraven; El Ghazi, Milik, Kishna.

19.51 uur: EINDSTAND DINAMO MOSKOU – NAPOLI 0-0
Napoli heeft zich ten koste van Dinamo Moskou geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. In de return in Moskou kwam de ploeg van Jonathan De Guzman niet tot scoren, net als het Dinamo van Alexander Büttner en Douglas. Het eerste duel was Napoli met 3-1 te sterk.

19.46 uur: RUSTSTANDEN EUROPA LEAGUE
Fiorentina en Dinamo Kiev liggen op koers voor een plats bij de laatste acht.

De ruststanden:
AS Roma - Fiorentina 0-3 (agg. 1-4)
Dinamo Kiev - Everton 3-1 (agg. 4-3)

19.35 uur: VLAMMEND SCHOT VELOSO
En daar is Miguel Veloso met de 3-1. Doelpunten vallen als rijpe appelen in Kiev. De Portugees produceert een vlammend schot met zijn linker, waardoor nu Kiev weer virtueel door is.

19.33 uur: KIEV WEER OP VOORSPRONG
Wat een wedstrijd in Kiev, nu scoort Dinamo weer. Lukasz Teodorczyk krijgt de bal vanuit de kluts en schiet hard onder Tim Howard door (2-1).

19.29 uur: LUKAKU TOPSCORER
Romelo Lukaku mag zich dankzij een prachtig schot nu samen met Alan (Salzburg) gedeeld topscorer (acht goals) noemen in de Europa League. Nog belangrijker: Dinamo Kiev - Everton is 1-1, waardoor de Engelsen virtueel door zijn.

19.24 uur: OVER EN UIT IN ROME
Na nog geen kwart wedstrijd is het over en uit in Rome. Marcos Alonso en Jose Maria Basanta tillen de stand naar 0-3 in het voordeel van Fiorentina. Roma heeft nu minimaal vier treffers nodig.

19.22 uur: YARMOLENKO STEELT DE SHOW
Een paar scharen, dan naar binnen kappen en een verwoestende uithaal in de bovenhoek. Was getekend: Andriy Yarmolenko. Dinamo Kiev - Everton 1-0.

19.11 uur: DOELPUNT FIORENTINA
AS Roma kreeg een strafschop in Florence en miste die. Nu krijgt Fiorentina er eentje in Roma en is het wel raak. Gonzalo Rodríguez trapt hem binnen.

19.00 uur:  AFTRAP EUROPA LEAGUE
Het balletje rolt in Rome en Kiev. AS Roma neemt het in eigen huis op tegen Fiorentina, terwijl Dinamo Kiev Everton ontvangt.

AS Roma – Fiorentina (eerste duel: 1-1)
Dinamo Kiev – Everton (eerste duel: 1-2)

Om 21.05 uur volgen er nog vijf Europa League-wedstrijden, waaronder die van Ajax in eigen huis tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk.

18.46 uur:  RUSTSTAND DINAMO MOSKOU - NAPOLI 0-0
Geen treffers, maar saai is het allerminst in Moskou. Namens de thuisploeg leken Christopher Samba en Aleksandr Kokorin de score te openen, maar beide spelers stonden in buitenspelpositie en werden teruggefloten door scheidsrechter Bas Nijhuis. De Nederlandse leidsman kan terugkijken op een prima eerste helft.

18.30 uur: NIJHUIS GRIJPT TWEE KEER IN
Een vermakelijk eerste half uur met kansen voor zowel Napoli als Dinamo Moskou. Namens de bezoekers kreeg Dries Mertens al snel de kans om de score te openen, terwijl de Russen al twee keer doel troffen. Echter, scheidsrechter Bas Nijhuis keurde beide treffers (terecht) af vanwege buitenspel.

18.00 uur: AFTRAP DINAMO MOSKOU - NAPOLI
De eerste return in de achtste finale van de Europa League is zojuist begonnen. Dinamo Moskou moet in eigen huis een 3-1 nederlaag goed zien te maken tegen Napoli. Bij de Russen staat Alexander Büttner in de basis, terwijl Douglas op de bank begint. Datzelfde geldt voor Napoli-middenvelder Jonathan De Guzman.

Dinamo Moskou: Gabulov, Kozlov, Samba, Hubocan, Büttner; Vainqueur, Valbuena, Zhirkov; Kokorin, Kuranyi, Dzsudzák.
Napoli: Andújar; Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam; Callejon, Gabbiadini, D. Lopez, Jorginho, Mertens; Higuaín.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.