Kishna schenkt Lazio de zege bij basisdebuut

Reacties

Ricardo Kishna heeft zijn basisdebuut bij Lazio niet geruisloos voorbij laten gaan. De van Ajax overgekomen aanvaller nam de tweede treffer van de Romeinen voor zijn rekening en bezorgde zijn nieuwe werkgever daarmee de zege tegen promovendus Bologna: 2-1.

Kishna schenkt Lazio de zege bij basisdebuut

Lazio-trainer Stefano Pioli nam Kishna voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-16 op in zijn basisformatie. De twintigjarige buitenspeler betaalde dat vertrouwen zaterdagavond al in de 23e minuut terug door voor de 2-0 te tekenen. Kishna stond op de juiste plaats bij een voorzet vanaf de linkerkant, die door alle verdedigers van Bologna werd gemist, en drukte koeltjes af.

De treffer van Kishna bleek 68 minuten later bij het laatste fluitsignaal de winnende, omdat Bologna via Matteo Mancosu nog slechts één keer wist te scoren. Lazio, waar Wesley Hoedt en Edson Braafheid de gehele wedstrijd op bank bleven, was na zeventien minuten al op een 1-0 voorsprong gekomen via Lucas Biglia, die later in de wedstrijd geblesseerd uitviel. Kishna mocht - evenals De Vrij - de negentig minuten volmaken en dat betekende een flinke opsteker voor de Hagenaar.

Nieuwe hoop
Kishna leek namelijk al voor hij echt begonnen was aan zijn avontuur in Rome op het tweede plan terecht te zijn gekomen. Doordeweeks zat hij voor het Champions League-play-off met Bayer Leverkusen wel bij de wedstrijdselectie, moest hij hopen op een invalbeurt als spits, maar zag hij dat niet híj maar Baldé Keita de geblesseerde Miroslav Klose mocht vervangen. Keita kroonde zich met een treffer tot matchwinner, Kishna bleef uiteindelijk de gehele wedstrijd op de bank.

Met de terugkeer van de van betrokkenheid bij matchfixing vrijgesproken middenvelder Stefano Mauri leek het toekomstplaatje voor Kishna op de Romeinse flanken of achter de spits helemaal vrij troebel. En door het succesvolle midweekse optreden van Keita slonken ook Kishna's kansen in de spits. Maar met zijn succesvolle optreden in de eerste competitiewedstrijd van de Serie A blaast hij hoogstpersoonlijk weer wat nieuwe hete lucht in zijn Italiaanse wensballon.

Ricardo Kishna (rechts) viert zijn treffer in het duel met Bologna (2-1) met concurrent Baldé Keita.
Ricardo Kishna (rechts) viert zijn treffer in het duel met Bologna (2-1) met concurrent Baldé Keita.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.