'Keisuke Honda wil naar de topvijf van Nederland'

EXCLUSIEF - De lijst met clubs die achter middenvelder Keisuke Honda van VVV-Venlo aanzitten blijft groeien. De Japanner, vrijdag aanvoerder van zijn ploeg, is bezig aan een uitstekend seizoen.

'Keisuke Honda wil naar de topvijf van Nederland'

De interesse van PSV in de 22-jarige linkspoot was al langer bekend. Inmiddels hebben ook AZ, NAC Breda en FC Twente hun belangstelling direct of indirect kenbaar gemaakt bij VVV. Ajax en Feyenoord zagen Honda ook al enkele keren aan het werk.

Vanuit het buitenland bestaat er serieuze interesse van Bayer Leverkusen, 1. FC Köln, Fulham en Bolton Wanderers. Een aantal Japanse clubs wil hem terughalen naar zijn geboorteland, maar daar heeft Honda zelf geen trek in.

Honda ligt na dit seizoen nog twee jaar vast in Venlo. 'We willen niet vóór april gaan praten met geïnteresseerde partijen', reageert voorzitter Hai Berden in Voetbal International. 'Dat is ook de wens van Honda zelf. Hij wil ons eerst kampioen maken en daarna pas een besluit nemen over zijn toekomst.'

Berden is wel op de hoogte van de persoonlijke voorkeuren van de Aziaat. 'Hij wil graag de stap zetten naar de topvijf in Nederland. AZ vindt hij een mooie club vanwege het aanvallende voetbal. Maar hij is ook gecharmeerd van PSV.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen