Honda maakt einde aan 'Honda-verhalen' en blijft bij VVV

Keisuke Honda wil slagen in Europa en blijft voetballen bij VVV-Venlo. De Japanse middenvelder stond in de belangstelling van een club uit zijn geboorteland, maar weigert op dit moment terug te keren.

Afgelopen maandag keerde Honda terug in Nederland na te hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen. Met Japan sneuvelde hij in de groepsfase. De Aziaten verloren onder meer van Jong Oranje, nadat Honda een strafschop had veroorzaakt, die door Gerald Sibon werd benut.

Na zijn terugkeer in Venlo sprak Honda met voorzitter Hai Berden. De 22-jarige middenvelder maakte duidelijk dat hij graag bij VVV blijft, zo meldt de club. Hij maakt deel uit van de selectie voor het uitduel met FC Eindhoven van vrijdagavond.

Coach Jan van Dijk zal Honda nog niet direct opstellen, maar is wel heel blij met de beslissing van de Japanner. 'Keisuke is nog jong en die grote transfer komt heus nog wel', vertelt de trainer in Dagblad De Limburger.

'Het feit dat hij heeft gezegd het seizoen bij ons te willen afmaken, geeft rust. Ook bij mij want ik werd een beetje moe van alle Honda-verhalen. Alsof de club VVV alleen uit Honda bestaat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen