Keane staakt de onderhandelingen met Celtic

Reacties

Roy Keane gaat voorlopig niet aan de slag als manager van Celtic. De voormalige aanvoerder van Manchester United staakt de gesprekken met de Schotse topclub en lijkt te kiezen voor een vervolg als assistent-bondscoach van Ierland.

Keane staakt de onderhandelingen met Celtic

'Roy Keane heeft bevestigd dat hij naar de Verenigde Staten vertrekt met de nationale ploeg en niet meer onderhandelt met Celtic', laat de Ierse voetbalbond weten. Keane werd gezien als een van de topkandidaten om Neil Lennon op te volgen als manager van Celtic.

'Celtic is een fantastische club, een van de mooiste clubs ter wereld. Maar ik heb al een baan', reageerde Keane. De 42-jarige Ier is naast zijn werkzaamheden bij de Ierse voetbalbond ook actief als analist van de sportzender ITV.

Onlangs maakte Lennon bekend na vier jaar en drie landstitels te vertrekken bij Celtic. Martin O'Neill, de bondscoach van Ierland, bevestigde donderdag de toenadering van Celtic tot de voormalige coach van Sunderland en Ipswich Town. Sinds november 2013 is Keane assistent van O'Neill bij de Ierse ploeg.

Na zijn actieve loopbaan begon Keane zijn trainerscarrière bij Sunderland. In zijn eerste seizoen promoveerde hij met Sunderland naar de Premier League. Na twee seizoenen begon Keane aan zijn tweede klus bij Ipswich Town, waar hij na twintig maanden werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.