Ierland maakt opmerkelijke keuze met duo O'Neill en Keane

Martin O'Neill is de nieuwe bondscoach van Ierland. De ervaren manager zal in zijn functie worden ondersteund door Roy Keane. O'Neill volgt de onlangs vertrokken Giovanni Trapattoni op.

Ierland maakt opmerkelijke keuze met duo O'Neill en Keane

De Ierse voetbalbond (FAI) maakte dinsdagmiddag bekend dat de aanstellingen van O'Neill en Keane zo goed als rond zijn. Het tweetal zal zich tot en met het EK van 2016 aan Ierland verbinden. The Boys in Green liepen kwalificatie voor het komende WK mis door achter Duitsland, Zweden en Oostenrijk als vierde te eindigen in Groep C.

De keuze voor O'Neill en Keane is opmerkelijk te noemen. O'Neill (61) is namelijk Noord-Ier van geboorte en speelde bovendien 64 interlands voor de Ierse aartsvijand. Hij zat sinds zijn ontslag bij Sunderland vorig seizoen zonder baan en was eerder werkzaam bij Aston Villa en Celtic.

Keane (42) zit al sinds de winter van 2011 zonder werk, nadat hij op straat werd gezet door Ipswich Town. Keane was tussen 2006 en 2008 werkzaam voor Sunderland, dat vanwege de toenmalige machtsgreep van een Iers consortium en het grote aantal aangetrokken Ierse spelers onder zijn bewind de gekscherende bijnaam Sundireland meekreeg.

Keane, voormalig aanvoerder van Manchester United, speelde 66 keer voor Ierland, maar kende gedurende zijn actieve loopbaan een haat-liefde verhouding met de nationale ploeg. Zo verliet hij tijdens het WK van 2002 de Ierse selectie na een uit de hand gelopen conflict met toenmalig bondscoach Mick McCarthy en de FAI.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen