Trapattoni stapt per direct op als bondscoach van Ierland

Giovanni Trapattoni is per direct weg als bondscoach van Ierland. De 74-jarige Italiaan en de Ierse bond zijn 'in goed onderling overleg' uit elkaar gegaan.

Trapattoni stapt per direct op als bondscoach van Ierland

Ierland is na de recente nederlagen tegen Zweden en Oostenrijk kansloos voor plaatsing voor het WK in Brazilië. Trap liet eerder deze week al weten dat hij niet verwachtte dat hij na de kwalificatiereeks nog in zijn huidige functie zou zitten. 'Tot de afgelopen wedstrijd geloofde ik nog dat we ons konden kwalificeren', zei hij na het verlies van vrijdag tegen Zweden. 'Ik ga ervan uit dat ik na deze reeks niet verder ga.' Dat verwachte einde is er nu dus al gekomen.

Trapattoni, wiens assistent Marco Tardelli ook vertrekt, was sinds 2008 de eindverantwoordelijke bij Ierland. Onder zijn leiding plaatste het land zich voor het EK 2012. Daar maakten vooral de fans indruk; de ploeg zelf verloor drie keer kansloos en kon naar huis. In de play-offs voor het WK 2010 was Ierland dicht bij plaatsing, maar door een handsbal van Fransman Thierry Henry, die niet werd gezien, liep het land dat toernooi mis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen