Keane en O'Neill in beeld als nieuwe bondscoach Ierland

De Ierse voetbalbond FAI is de zoektocht naar een nieuwe bondscoach gestart. De bond kiest de opvolger van de opgestapte Giovanni Trapattoni uit een lijstje van vijf kandidaten.

Keane en O'Neill in beeld als nieuwe bondscoach Ierland

Trapattoni (74) wierp woensdag de handdoek in de ring na de verloren WK-kwalificatieduels met Zweden (1-2) en Oostenrijk (1-0). Door die nederlagen kan Ierland zich alleen door een mirakel nog voor de eindronde kwalificeren. De Ieren moeten de kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Kazachstan allebei winnen en hopen dat  concurrenten Zweden en Oostenrijk forse misstappen begaan.

De FAI zoekt een ervaren opvolger van Trapattoni. 'Mick McCarthy, Brian McDermott, Chris Hughton en Roy Keane (foto) zijn allemaal opties. Martin O’Neill uiteraard ook', aldus bondsvoorzitter John Delaney tegen Britse media. 'Ik ga hun kansen op de baan niet allemaal bespreken. We gaan daar vanaf volgende week over nadenken.'

McCarthy (54) was tussen 1996 en 2002 al bondscoach van Ierland en heeft nu Ipswich Town onder zijn hoede. De kandidatuur van de clubloze Keane (42) is opvallend. In zijn tijd als international lag hij vaak overhoop met McCarthy en de voetbalbond. Eén van die conflicten leidde er uiteindelijk toe dat Keane tijdens het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea uit de Ierse selectie vertrok.

De oud-middenvelder van onder meer Manchester United was eerder manager van Sunderland en Ipswich Town. De Noord-Ier O’Neill (61) zit momenteel zonder werk, terwijl McDermott (52) manager van Leeds United is. Chris Hughton is bij Norwich City de manager van Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen