Keane in beeld als opvolger van Lennon bij Celtic

Reacties

De kans is groot dat Roy Keane de nieuwe manager van Celtic gaat worden. De Ierse bondscoach, Martin O'Neill, bevestigde dat de Schotse topclub en zijn assistent een eerste onderhoud al achter de rug hebben.

Keane in beeld als opvolger van Lennon bij Celtic

Onlangs maakte Neil Lennon bekend na vier jaar en drie landstitels te vertrekken bij Celtic. O'Neill bevestigde donderdag de toenadering van Celtic tot de voormalige coach van Sunderland en Ipswich Town. Sinds november 2013 is Keane assistent van O'Neill bij de Ierse ploeg. De keuzeheer van de Ieren sprak wel de verwachting uit dat Keane zaterdag van de partij is bij het oefenduel met WK-ganger Italië.

'Ik zou enorm teleurgesteld zijn als hij gaat, maar een grote club als Celtic meldt zich niet zo vaak', aldus O'Neill, die het zou snappen als Keane voor de baan in Glasgow kiest. 'Wat betreft zijn werk als assistent, daar ben ik zeer tevreden over.'

Net als Lennon verdedigde ook Keane in het verleden de clubkleuren van Celtic. De Ier won in een decennium bij Manchester United (1993-2005) zo ongeveer alles wat er te winnen viel. In 2005 verkaste hij na een ruzie met United-manager Sir Alex Ferguson naar Celtic, waar hij maar kort speelde. Voor zijn tijd bij Man Utd kwam Keane uit voor Nottingham Forest.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.