Kane blijft Janssen nog wel even dwarszitten bij Spurs

Reacties

Als het aan Mauricio Pochettino ligt, blijft Harry Kane de komende jaren aanvalsleider van Tottenham Hotspur. De Argentijnse manager vertelde donderdag tijdens zijn persconferentie dat de 23-jarige spits zijn langlopende contract kan verlengen. Het is de vraag wat dat betekent voor de toekomst van Vincent Janssen op White Hart Lane.

Kane blijft Janssen nog wel even dwarszitten bij Spurs

Tottenham verlengde dit seizoen al de contracten van diverse dragende krachten, maar de gesprekken met Kane over een nieuwe verbintenis hebben hun vruchten vooralsnog niet afgeworpen. De salariseisen van de zelfopgeleide aanvaller, de afgelopen twee seizoenen goed voor in totaal 59 officiële goals, zouden de club uit Noord-Londen nog wat te gortig zijn. Dat terwijl Kane, die voor 50 duizend pond per week op de rol staat, in vergelijking met andere Engelse spitsen relatief weinig verdient.

Het is de laatste maanden een vruchtbare voedingsbodem voor geruchten gebleken. Zo zouden Chelsea, Manchester United en Real Madrid achter de 1 meter 88 lange Kane aanzitten. Pochettino stelde de fans van Tottenham donderdag gerust. 'Ze hoeven zich geen zorgen te maken. Volgens mij praten ze over het verbeteren en het verlengen van het contract. Dat moet in de toekomst geen problemen opleveren', aldus de manager bij Sky Sports.

Dat Kane naar verluidt bijna tweeënhalf keer zo veel wil verdienen en daarmee door het salarisplafond van Spurs (maximaal een ton per week) zou gaan, mag in de ogen van Pochettino geen probleem zijn. 'Je mag zijn situatie niet vergelijken met andere spelers. In mijn tijd als speler en nu als manager moest ik blij zijn met wat ik won, maar vergeleek ik mezelf nooit met een ander. Dat is niet belangrijk', aldus Pochettino, die zeker zegt te weten dat Kane het naar zijn zin heeft.

Vincent Janssen maakte eind oktober tegen Leicester City zijn eerste Premier League-goal, maar begon een week later in de derby tegen Arsenal op de bank omdat Harry Kane weer fit was.
Vincent Janssen maakte eind oktober tegen Leicester City zijn eerste Premier League-goal, maar begon een week later in de derby tegen Arsenal op de bank omdat Harry Kane weer fit was.

Als Kane inderdaad behouden blijft voor Spurs, heeft dat ook direct invloed op de speelkansen van Janssen. De 22-jarige spits stond dit seizoen pas twee keer samen aan de aftrap met zijn Engelse concurrent, die eenmaal hersteld van zijn enkelblessure ook meteen weer in de basis begon tegen Arsenal (1-1) én scoorde uit een strafschop. Zolang Hurricane rondraast op White Hart Lane blijft het veroveren van een vaste basisplaats voor de Oranje-international een hels karwei.

Lloris
Overigens sprak Pochettino vergelijkbare woorden over de toekomst van doelman Hugo Lloris, die elke transferperiode wel weer in verband wordt gebracht met een vertrek bij Tottenham. De Franse doelman is momenteel grootverdiener en captain van Spurs, waardoor Michel Vorm genoegen moet nemen met een plek op de bank in de belangrijke competities. Het contract van Lloris, die eind dit jaar dertig jaar oud wordt, loopt nog drie jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.