Kane houdt bij rentree rivaal Arsenal van koppositie af

Tottenham Hotspur heeft de jacht van Arsenal op de koppositie in de Premier League gefrustreerd. Harry Kane zat bij zijn Spurs-rentree de grote rivaal dwars (1-1).

De Londense derby moest de wedstrijd worden voor Kane. Sneller dan verwacht verlost van enkelklachten maakte hij uitgerekend tegen rivaal Arsenal na bijna twee maanden aan de zijlijn zijn rentree bij Tottenham Hotspur. Vincent Janssen moest wijken voor de Engelse international.

Kane oogde niet fit en scherp genoeg om een onderscheidende rol te kunnen spelen in het geweld van de Londense derby. De spits kwam voor rust nauwelijks in het spel voor. Maar vijf minuten na rust greep hij de kans zijn comeback luister bij te zetten. Na een overtreding van Laurent Koscielny op Mousa Dembélé nam hij zijn verantwoordelijkheid en claimde hij de toegekende strafschop.

Harry Kane is trefzeker vanaf elf meter namens Tottenham, dat in de eerste helft nog was ontsnapt aan meer schade na de knal van Theo Walcott (Arsenal) op de lat.

Kane deed wat hij moest doen en bracht Tottenham op gelijke hoogte tegen Arsenal, dat drie minuten voor rust de verdiende voorsprong in de schoot geworpen had gekregen. Kevin Wimmer kopte namelijk na een vrije trap van Mesut Özil de bal achter zijn eigen doelman Hugo Lloris.

De 1-1 was niet alleen wat score betreft de gelijkmaker, maar bracht ook de verhoudingen op het veld meer in evenwicht. De rivalen waren meer aan elkaar gewaagd en hadden beide de kansen de derby te beslechten. Zo ook Kane, die een half uur voor tijd op de valreep werd gedwarsboomd door een sliding van Nacho Monreal.

In de 73ste minuut werd de Engelse spits afgelost door Janssen. De Oranje-international kon Tottenham ondanks een knappe poging in de slotfase niet aan de zege helpen, zoals ook de intensieve jacht van Arsenal op de zege zonder resultaat bleef. Spurs-middenvelder Christian Eriksen was met een poging op de paal nog het dichtst bij de winnende treffer.

Door de remise liet Arsenal na om Chelsea af te lossen als koploper in de Premier League. Tottenham Hotspur, dat inmiddels al zeven duels op rij niet heeft gewonnen, blijft steken op de vijfde plaats.