Kalezic: 'Ik heb zeker aanknopingspunten gezien'

Reacties

Ondanks de 3-0 nederlaag bij Vitesse heeft Darije Kalezic toch een positief gevoel overgehouden aan het duel van vanavond. De coach van Roda JC Kerkrade zag aanknopingspunten en gaf zelfs toe genoten te hebben van de Arnhemmers.

Kalezic: 'Ik heb zeker aanknopingspunten gezien'

Het cruciale moment van het duel in Arnhem had plaats op slag van rust toen Ard van Peppen de bal na een inzet van Guram Kashia met zijn arm beroerde op de doellijn, waarmee hij in eerste instantie een treffer voorkwam. Maar een rode kaart en een rake penalty van Lewis Baker waren uiteindelijk het gevolg.

Kalezic rekende het zijn linksback niet aan. 'Als je nu een half uur na de wedstrijd analyseert dan klopt het dat hij het beter niet had kunnen doen, maar op dat moment moet je in een split second handelen. Het was een reflex', zo oordeelde de Roda-coach in gesprek met de NOS over de handsbal. 'Zelf zal hij nu ook zeggen dat het niet slim was.'

Volgens de coach van de Limburgers was de actie ook het kantelpunt. 'Daarvoor stonden we goed en waren we een waardige tegenstander voor Vitesse. We hebben zelf ook de nodige kansen gecreëerd. Zelfs met tien man hebben we na rust nog wel wat kansjes gehad, maar uiteindelijk heeft de individuele klasse van Vitesse het verschil gemaakt. Ik heb een paar heel mooie doelpunten gezien. Zeker die 3-0', refereerde hij aan de goal van Nathan, die op fraaie wijze de bal in de verre hoek krulde.

'Al met al concludeer ik dat ik weer een Roda heb gezien waar ik, en de fans waarschijnlijk ook, me mee kan identificeren. Ik heb zeker genoeg aanknopingspunten gezien', zo besloot Kalezic, die vorige week nog in eigen huis het Eredivisie-seizoen opende met een 3-1 zege op Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.