VI Live: lijdensweg Barça ten einde, Promes verliest

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: lijdensweg Barça ten einde, Promes verliest

Met de afstraffing van Barcelona is de VI Live ten einde. Het was wederom een fraaie voetbalavond.

23.48 uur: EINDSTAND ATHLETIC DE BILBAO-BARCELONA 4-0
Het lijden van Barcelona zit erop. Bilbao wint het heenduel om de Spaanse Super Cup met liefst 4-0. Maandag moeten er daarom wel heel gekke dingen gebeuren, wil de Catalaanse grootmacht alsnog over twee duels winnen. Mikel San José zorgde met een wereldgoal voor het hoogtepunt, al zal ook Aritz Adúriz hebben genoten. Hij maakte een hattrick. Duidelijk is daarom dat Barcelona in defensief opzicht wel heel kwetsbaar is.

23.21 uur: BILBAO DOOR HATTRICK ADURIZ OP 4-0
De gifbeker moet helemaal leeg voor Barcelona. Dani Alves begaat in zijn eigen strafschopgebied een overtreding en krijgt een penalty tegen. Aritz Adúriz benut het buitenkansje feilloos en zorgt voor 4-0. Hij completeert na zijn goals in de 53ste en 62ste minuut bovendien zijn hattrick. Kan de avond voor Barcelona nog pijnlijker?

23.15 uur: BILBAO AL OP 3-0
Geklungel van Barcelona wordt opnieuw afgestraft. Slecht uitverdedigen van Dani Alves bezorgt de bal uiteindelijk bij Aritz Adúriz, die met wat geluk binnenschiet. Geluk of niet, het is al de derde tegengoal voor het defensief kwetsbare Barcelona. In de strijd om de Europese Super Cup kreeg Barcelona ook al vier goals. Er lijkt dus nog wat werk aan de winkel voor trainer Luis Enrique. Bovendien moet de Catalaanse grootmacht in de thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao flink aan de bak om ook de Spaanse Super Cup in de wacht te slepen.

LANDGENOTEN: Lorenzo Ebecilio heeft met FC Anzhi het eerste punt gepakt dit seizoen, door met 1-1 gelijk te spelen bij Amkar Perm. Quincy Promes verloor met Spartak de Moskouse derby van CSKA (1-2), mede door een treffer van ex-VVV'er Ahmed Musa.

23.08 uur: DOELPUNT ATHLETIC DE BILBAO
Barcelona kreeg grote kansen via Pedro en Lionel Messi, maar Aritz Aduriz kopt de 2-0 binnen namens de Basken.

23.01 uur: VAN PERSIE WINNAAR
Robin van Persie stapt als winnaar van het veld. Een doelpunt is hem niet gegund bij zijn debuut in de Süper Lig, maar Fenerbahçe had al voor de entree van de Oranje-international het verschil gemaakt tegen Eskisehirspor (2-0).

22.46 uur: RUSTSTAND ATHLETIC DE BILBAO - BARCELONA 1-0
De wondergoal van Mikel San José is genoeg voor een voorsprong bij rust. Lionel Messi zag zijn gevaarlijke vrije trap op slag van rust uit het doel geranseld worden.

22.35 uur: EINDSTAND ASTON VILLA-MANCHESTER UNITED 0-1
De defensie van Manchester United houdt stand, waardoor de ploeg van manager Louis van Gaal na twee duels op zes punten en bovenaan in de Premier League staat.

22.26 uur: DEBUUT VAN PERSIE
Robin van Persie maakt tegen Eskisehirspor zijn eerste minuten voor Fenerbahçe in de Süper Lig. De Oranje-international maakt na een uur zijn entree als vervanger van Ferandão.

22.21 uur: EINDSTAND BAYERN MUNCHEN-HSV 5-0
Bayern München stopt bij 5-0. HSV is wederom kanonnenvoer voor Der Rekordmeister. Als dit een voorbode is voor het seizoen... Hoe dan ook, Bayern opent soeverein.

22.15 uur: BARCELONA STAAT ACHTER
Athletic de Bilbao leidt verrassend dankzij een wondergoal. Mikel San José krijgt de bal net over de middenlijn en jaagt die over keeper Marc-André Ter Stegen heen in het doel van Barcelona. De Duitse goalie, ver uit zijn doel om koppend redding te brengen, is kansloos.

22.02 uur: BAYERN OP SCHOT
Het gaat nu hard in München. Op aangeven van Robert Lewandowski maakt Thomas Müller nummer vier (4-0). HSV snakt naar het einde, maar er is nog ruim een kwartier te spelen.

22.00 uur: AFTRAP ATHLETIC DE BILBAO - BARCELONA
De eerste wedstrijd om de Spaanse Super Cup is begonnen. Deelt de bekerwinnaar of de kampioen de eerste tik uit?

22.00 uur: BESLISSING BAYERN
Het is over en uit in München. Thomas Müller kopt op aangeven van Douglas Costa de 3-0 binnen tegen HSV.

21.58 uur: EINDSTANDEN JUPILER LEAGUE
FC Eindhoven – NAC Breda 2-1
FC Emmen – FC Dordrecht 0-1
FC Volendam – FC Den Bosch 2-0
Fortuna Sittard – Achilles '29 2-4
VVV-Venlo – FC Oss 1-2
RKC Waalwijk – Sparta Rotterdam 1-1
MVV Maastricht – Jong PSV 2-3

21.52 uur: EINDSTAND VITESSE-RODA JC
Het is afgelopen in Arnhem. Vitesse houdt het bij 3-0 tegen de Limburgers en is zeker voor een dag koploper met vier punten. Roda heeft nog steeds drie punten.

21.42 uur: DOELPUNT BAYERN
Bayern München neemt vlak na rust afstand. Na slecht uitverdedigen bij HSV krijgt Robert Lewandowski de bal voor zijn rechter en is het 2-0.

21.39 uur: DOELPUNT VITESSE
Wat een heerlijke binnenkomer voor Chelsea-huurling Nathan! De invaller speelt zich handig vrij op links en krult met veel gevoel de bal in de verre hoek. 3-0 voor Vitesse tegen Roda JC.

21.31 uur: RUSTSTAND ASTON VILLA-MANCHESTER UNITED 0-1
Het is rust op Villa Park. Door de goal van Adnan Januzaj, voorafgegaan door een briljante steekbal van Juan Mata, gaat Louis van Gaal zijn manschappen toespreken met een 1-0 voorsprong. Aston Villa kon, overigens eigenlijk net zoals Man Utd, aanvallend nauwelijks iets klaarmaken.

21.27 uur: 2-0 VOOR VITESSE
Het is over en sluiten voor Roda in Arnhem. Kevin Diks stuurt Abiola Dauda weg en de Zweedse spits rondt koelbloedig af. Het is 2-0 voor Vitesse en alleen een wonder kan Roda nog aan punten helpen.

21.19 uur: RUSTSTAND BAYERN MÜNCHEN – HAMBURGER SV 1-0
De thuisclub krijgt de beste kansen. Ook Arjen Robben was met een kopballetje bijna trefzeker voor Bayern München, maar het blijft bij de treffer van Mehdi Benatia.

21.13 uur: BIJNA-BESLISSLING IN ARNHEM
Daar was het tot drie keer toe bijna 2-0. Eerst kopt Guram Kashia de bal op de handen van doelman Benjamin van Leer, daarna kopt de Georgiër de bal tegen de lat. Tot slot van het drieluik gaat de afstandsknal van Rochdi Achenteh maar rakelings naast. Roda ontsnapt en mag stiekem nog hopen op een gelijkmaker.

21.12 uur: UNITED OP VOORSPRONG
Daar is de voorsprong van Manchester United. Na zeer fraai werk van Juan Mata komt de bal bij Adnan Januzaj, die Micah Richards uitkapt en de bal met het nodige geluk via de binnenkant van de paal in de verre hoek ziet vallen: 0-1. De keuze van Van Gaal voor de Belg betaalt zich dus uit. Aston Villa kan in elk geval op zoek naar de gelijkmaker.

21.04 uur: OPSTELLING BARCELONA
Thomas Vermaelen start bij Barcelona, dat het om 22.00 uur opneemt tegen Athletic de Bilbao in de strijd om de Spaanse Super Cup. De Spaanse kampioen speelt eerst uit, de return is over drie dagen in Camp Nou.

De opstelling
Barcelona: Ter Stegen; Alves, Bartra, Vermaelen, Adriano; Mascherano, Sergi Roberto; Rafinha; Suárez, Messi, Pedro.

20.59 uur: DOELPUNT BAYERN
Mehdi Benatia kopt de Duitse kampioen op voorsprong uit een vrije trap van Xabi Alonso. Bayern München - HSV is na een klein halfuur 1-0.

20.48 uur: VAN PERSIE BANKZITTER
Fenerbahçe opent om 21.00 uur het seizoen tegen Eskishirspor, voorlopig nog zonder Robin van Persie. De Oranje-international, licht aangeslagen na zijn debuut tegen Shakhtar Donetsk twee weken geleden, krijgt van trainer Vítor Pereira een plaatsje op de bank.

20.49 uur: RUSTSTAND VITESSE-RODA JC 1-0
Een paar minuten na het openingsdoelpunt van Baker gaan de ploegen richting de kleedkamer. Vitesse schrok in de tweede minuut toen Farshad Noor de bal tegen de paal schoot, had daarna de nodige kansen, maar kwam pas in de laatste minuten van het eerste bedrijf op voorsprong. Aan Roda-trainer Darije Kalezic de taak een list te verzinnen aangezien zijn ploeg met een man minder en een achterstand aan de tweede helft zal beginnen.

20.46 uur: VITESSE OP VOORSPRONG
Lewis Baker schiet de strafschop feilloos binnen. Daardoor leiden de Arnhemmers met 1-0. Roda moet bovendien met tien man verder.

20.45 uur: OPHEF IN ARNHEM
Even is er twijfel. Een kopbal van Guram Kashia lijkt via Ard van Peppen achter de doellijn te vallen, maar scheidsrechter Eric Braamhaar ziet wat er precies gebeurt. De arbiter geeft Van Peppen terecht een rode kaart voor een handsbal en Vitesse krijgt een strafschop.

20.45 uur: AFTRAP ASTON VILLA-MANCHESTER UNITED
Manchester United is op een uitverkocht Villa Park aan de tweede wedstrijd begonnen. Bij de thuisploeg start Leandro Bacuna als rechtsback. Man Utd-manager Louis van Gaal heeft zojuist laten weten dat niet Memphis Depay, maar Adnan Januzaj als nummer 10 zal acteren. Dat houdt in dat Memphis vanaf de linkerflank zal komen en Ashley Young op de bank zit. Zoals bekend zit David de Gea niet bij de selectie en is Sergio Romero de keeper bij de bezoekers. Beide ploegen wonnen hun eerste duel met 1-0. United zoals gezegd van Tottenham en Villa van Bournemouth.

20.30 uur: AFTRAP BAYERN MÜNCHEN - HAMBURGER SV
Vorig seizoen werd het mede door twee treffers van Arjen Robben 8-0 voor Bayern. De Bundesliga 2015/16 is begonnen!

20.10 uur: ROBBEN IN DE BASIS
Met Arjen Robben in de basis begint Bayern München aan de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Trainer Pep Guardiola stuurde de volgende elf het veld in de thuiswedstrijd tegen Hamburger SV.
De elf van Bayern:
Neuer; Lahm, Benatia, Boateng, Alaba; Xabi Alonso, Vidal, Müller, Robben, Lewandowski, Douglas Costa.

20.03 uur: BIJNA 0-1
De eerste grote kans is voor Roda JC via Farshad Noor, op aangeven van Anco Jansen. De speler van Roda raakt de paal. Daar komt Vitesse goed weg.

20.01 uur: AFTRAP VITESSE-RODA JC KERKRADE
De tweede speelronde van de Eredivisie is begonnen. Roda begint met de basiself die in de eerste speelronde met 3-1 won van Heracles Almelo. Bij Vitesse, dat met 1-1 gelijkspeelde bij Willem II, is er één wijziging. Abiola Dauda mag weer eens in de spits starten door de schorsing van Denys Oliynyk, waardoor Milot Rashica naar de linkerflank verhuist.

De opstellingen
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Leerdam,  Achenteh; Nakamba, Qazaishvili, Baker;  Brown, Dauda, Rashica.
Roda JC: Van Leer; Dijkhuizen, Sankoh, Swinkels, Van Peppen; Noor, Van Hyfte, Griffiths, Faik; Jansen, Gyasi

20.00 uur: VAN GAAL POSTEERT MEMPHIS OP LINKS
Over precies drie kwartier begint ook de tweede speelronde van de Premier League. Louis van Gaal gaat dan met Manchester United op bezoek bij Aston Villa. Bekijk hier de voorbuitblik van de Nederlandse manager, die donderdag uitvoerig inging op het treffen van vanavond. Dit zijn de elf namen waarmee Van Gaal de tweede zege wil gaan boeken. In het eerste duel werd Tottenham Hotspur op Old Trafford verslagen. Opvallend is de rol van de Belg Adnan Januzaj, die 'op tien' speelt. Memphis begint op links.

De opstelling
Manchester United: Romero; Darmian, Smalling, Blind, Shaw; Carrick, Schneiderlin; Mata, Januzaj, Memphis; Rooney.

20.00 uur: JUPILER LEAGUE
Ook de tweede speelronde in de Jupiler League is onderweg. Vanavond gaan we onder meer zien of NAC Breda zich weet te herstellen van de klap uit de eerste thuiswedstrijd, toen FC Volendam in Breda met 4-1 won. Voor Sparta Rotterdam begint de competitie vanavond. De Rotterdammers waren de eerste ploeg die vrij had, aangezien de competitie uit een oneven aantal ploegen bestaat.

Dit zijn de duels voor vanavond:
MVV Maastricht-Jong PSV
RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam
FC Volendam-FC Den Bosch
FC Emmen-FC Dordrecht
Fortuna Sittard-Achilles '29
VVV-Venlo-FC Oss
FC Eindhoven-NAC Breda

19.55 uur: TOPVRIJDAG
De voetballiefhebber hoeft zich vanavond niet te vervelen. Er is volop voetbal uit binnen- en buitenland. Uiteraard houden we jullie in de VI Live op de hoogte van de duels.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.