Juweel Martina kandidaat voor titel Doelpunt van het Jaar

Reacties

Scoren doet hij vrijwel nooit, maar met het vierde doelpunt uit zijn hele loopbaan maakt Cuco Martina kans op de verkiezing Doelpunt van het Jaar in de Premier League.

Juweel Martina kandidaat voor titel Doelpunt van het Jaar

In het duel van Southampton met Arsenal van 26 december (4-0 zege) opende Martina de score met een sensationele knal. De voormalige verdediger van FC Twente, RKC Waalwijk en RBC Roosendaal liet doelman Petr Cech volledig kansloos met een volley met de buitenkant van zijn voet vanaf ruim twintig meter.

Die goal is verkozen tot Doelpunt van de Maand in december. Daarmee troefde Martina onder meer de concurrentie van Aaron Ramsey (Arsenal), Riyad Mahrez (Leicester City), Yaya Touré (Manchester City) en Mesut Özil (Arsenal) af. Met de uitverkiezing dient Martina automatisch mee naar de titel Doelpunt van het Seizoen, een verkiezing aan het einde van het seizoen tussen de tien doelpunten van de maand.

Voor de 26-jarige Martina was de wondergoal tegen Arsenal pas het vierde competitiedoelpunt van zijn loopbaan. Namens zijn vorige clubs FC Twente, RKC en RBC was hij stuk voor stuk één keer trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.