Martina beduusd: 'Wat een gevoel'

Reacties

Cuco Martina kan het zo snel na de wedstrijd tegen Arsenal (4-0 zege) nog niet geloven, maar de rechtsback van Southampton zette zijn eerste basisplaats in de Premier League luister bij met een schitterende goal. 'Het is gek om te zeggen, maar het was wel een goed schot, denk ik', glunderde de ex-speler van onder meer FC Twente en RKC Waalwijk.

Martina beduusd: 'Wat een gevoel'

Op 20 september kwam hij voor het laatst in actie in de Premier League, toen The Saints het in eigen huis opnamen tegen Manchester United (2-3), maar de afgelopen zomer van FC Twente overgekomen Martina had geen last van opstartproblemen bij zijn eerste basisplaats bij Southampton.

Al in de negentiende minuut opende hij de score met een fenomenaal afstandsschot met de buitenkant van zijn rechtervoet en daarmee werd hij de eerste international van Curaçao die ooit die tot scoren kwam op het hoogste niveau in Engeland. 'Het is een geweldig goal, maar wat een gevoel...', was de rechtsback in een interview met Sky Sports nog wat overdonderd door de 4-0 overwinning op Arsenal. 'De coach heeft me de kans gegeven en ik moest me bewijzen.'

Briljant
Dat deed hij dan ook, meende Shane Long. 'Hij doet het uitstekend in trainingen en heeft deze kans verdiend', meende de Ierse spits, die twee keer scoorde als vervanger van de geblesseerd afgehaakte Graziano Pellè. De aanvaller koesterde de eerste driepunter na vijf competitiewedstrijden zonder zege. 'We weten dat we kunnen voetballen, maar het kwam er de laatste weken maar niet uit.'

'Ik denk dat we dit keer goed zijn gestart en we Arsenal vroeg onder druk hebben gezet', vervolgde Long. 'Daar gingen zij niet goed mee om. Verdedigend waren wij briljant, met een overwinning als resultaat. Nu moeten we tijd nemen om hier goed van te herstellen.' Daarmee doelde hij op het duel in de negentiende speelronde van de Premier League, dat maandag al op het programma staat. Dan gaat Southampton op bezoek bij West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.