Juventus haalt opgelucht adem na hete bekeravond in Milaan

Dankzij het foutloos nemen van strafschoppen heeft Juventus zich ternauwernood voor de Coppa Italia-finale geplaatst. Internazionale dwong een verlenging af door in de reguliere speeltijd De Oude Dame met 3-0 de baas te zijn.

De return in de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi leek op voorhand een formaliteit na een 3-0 zege van Juventus in het heenduel, maar niets bleek woensdagavond minder waar. Marcelo Brozovic gaf in de zeventiende minuut met een schuiver het startsein voor een stunt van de Nerazzurri. Een goal van Ivan Perisic verhoogde de druk op De Oude Dame en het was Brozovic die het feest voor de thuisploeg compleet maakte. De Kroaat tekende in de 82ste minuut uit een strafschop voor de 3-0, waardoor de ploegen gingen verlengen.

In die verlenging kwam het grootste gevaar van de bezoekers. Zo namen Simone Zaza en Paul Pogba het doel van doelman Juan Carrizo onder vuur, maar hoefde de Argentijn niet te vissen. De doelman stal de show, al had Álvaro Morata dat in de absolute slotfase kunnen en wellicht wel moeten doen. De Spanjaard zag een gekrulde knal richting de verre hoek op de handen van Carrizo stranden en kon luttele seconden later zijn inzet van dichtbij niet voldoende kracht meegeven.

De Inter-goalie werd zo uitstekend warm geschoten voor de strafschoppenserie, die voor de beslissing moest zorgen. Inter-coach Roberto Mancini kon penaltykiller Samir Handinovic niet inbrengen omdat hij zijn drie wisselmogelijkheden al had gebruikt. Carrizo onderscheidde zich niet in het zenuwslopende slotstuk. Andrea Barzagli, Zaza, Morata, Pogba en Bonucci lieten de keeper kansloos. Inter-aanvaller Rodrigo Palacio bleek minder koel en knalde vanaf elf meter tegen de lat, waardoor Inter na een zeer indrukwekkend optreden alsnog het hoofd moest buigen. Juventus ontmoet AC Milan in de finale om de Coppa Italia.