Juve overleeft aanslag Moisander en stijgt naar plek twee

Juventus is helemaal los in de Serie A. Op bezoek bij Sampdoria boekte de regerend kampioen zijn negende overwinning op rij: 2-1. De slotfase werd ontsierd door een donkerrode kaart voor Niklas Moisander.

Juventus kende een dramatische start aan dit seizoen, maar had de smaak de afgelopen weken te pakken gekregen. Daardoor is De Oude Dame sneller dan verwacht weer helemaal terug in de titelrace. Op bezoek bij Sampdoria kwam Juventus al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Paul Pogba volleerde de bal in de zeventiende minuut uit de draai tegen de touwen.

Vlak na rust zette Sami Khedira de Turijners in een zetel door de tweede goal van de avond te verzorgen, na een prachtige steekpass van Paulo Dybala, die al weken in uitstekende vorm verkeert. Het werd echter nog spannend, want in de 64ste minuut tekende Antonio Cassano al vallend voor de aansluitingstreffer. Verder dan de 1-2 kwamen de Blucerchiati echter niet, mede doordat ex-Ajacied Niklas Moisander vlak voor tijd direct rood kreeg na een aanslag op invaller Simone Zaza.

Door de overwinning profiteert Juventus volop van de misstap die Internazionale zondagmiddag beging tegen Sassuolo (0-1). De Bianconeri hebben nu net als Inter 39 punten, maar staan door een beter doelsaldo tweede. Koploper Napoli heeft 41 punten. De razendsnelle opmars van Juventus is indrukwekkend, want na tien speeldagen stond de regerend kampioen nog twaalfde met elf punten achterstand op de koppositie. Sindsdien liet de ploeg van trainer Massimiliano Allegri geen punt meer liggen.