Lazio klopt Fiorentina ondanks enorme keepersfout

Reacties

Lazio heeft op bezoek bij Fiorentina een knappe 3-1 zege geboekt. Daarmee lijkt trainer Stefano Pioli het lek langzaam maar zeker boven te krijgen bij de Romeinen.

Lazio klopt Fiorentina ondanks enorme keepersfout

Fiorentina had zich met een winstpartij in elk geval voor één dag tot koploper van de Serie A kunnen kronen, maar maakte voor rust geen sterke indruk. Mati Fernández kwam met een vrije trap nog het dichtst bij een Toscaanse openingsgoal, terwijl Lazio in het eerste bedrijf enkele goede kansen kreeg.

Davide Astori haalde een inzet van Sergej Milinkovic-Savic van de lijn en Ciprian Tatarusanu moest vol aan de bak om een schot van Baldé Keita te keren. Vlak voor rust moest de Roemeense doelman toch zijn meerdere erkennen in Keita, toen de vleugelspits afrondde met een laag en diagonaal schot.

Fiorentina was in de tweede helft de betere partij, maar het Lazio van Wesley Hoedt en invaller Edson Braafheid (zijn eerste optreden van het seizoen) hield opvallend eenvoudig stand. Invaller Alessandro Matri had de Romeinen vlak voor tijd op 0-2 kunnen brengen, maar zijn schot was veel te zwak om het Tatarusanu lastig te maken. Milinkovic-Savic maakte de tweede goal in extra tijd alsnog. Die treffer was van grote waarde, want door een enorme keepersblunder van Etrit Berisha kwam Fiorentina direct daarna via Facundo Roncaglia nog terug tot 1-2. Het werd in extra tijd zelfs ook nog 1-3. Invaller Felipe Anderson rondde een counter af.

Door de overwinning klimt Lazio (27 punten) naar de negende plaats. Het gat met de topdrie bedraagt nog altijd elf punten, maar de club zit wel degelijk in de lift. De Biancocelesti zijn al zes duels ongeslagen, inclusief een uitzege op Internazionale. Fiorentina (38 punten) staat tweede. Het kan later dit weekend gepasseerd worden door Juventus (36), Napoli (38), terwijl Internazionale (39) zijn voorsprong flink kan vergroten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.