Crisisclubs Roma en Milan houden elkaar in bedwang

Reacties

AS Roma en AC Milan hebben een duel onder hoogspanning met een gelijke stand afgesloten: 1-1. Het gat met de topdrie en de druk op beide trainers zal daardoor groeien.

Crisisclubs Roma en Milan houden elkaar in bedwang

De trainers van beide clubs stonden voor aanvang van dit duel flink onder druk. Het was Rudi Garcia van de thuisclub die al vroeg een opsteker kreeg. Antonio Rüdiger knalde al in de vierde minuut raak na een vrije trap van Miralem Pjanic. De Duitse verdediger trof even later via de vuisten van doelman Gianluigi Donnarumma ook nog het aluminium.

In de tweede helft kwam Milan, waar Nigel de Jong niet meedeed, sterk voor de dag en de verdiende 1-1 liet niet lang op zich wachten. Juraj Kucka kopte tegendraads raak na een voorzet van Keisuke Honda. Kucka kreeg even later een enorme kans op de tweede treffer, maar maaide op aangeven van de teruggekeerde Kevin-Prince Boateng over, tot ongeloof van trainer Sinisa Mihajlovic. De Serviër schopte uit frustratie een bidon weg en moest die uitbarsting bekopen met een rode kaart. Tegen Atalanta Bergamo werd Mihajlovic ook al van het veld gestuurd vanwege het wegtrappen van een drinkfles.

Twintig minuten voor het einde zat het Milan niet mee, toen Carlos Bacca op de lat pegelde. Roma bracht even later de herstelde clublegende Francesco Totti binnen de lijnen. Het was het eerste optreden sinds 26 september voor de aanvaller, die getuige was van een slotfase waarin het spel op en neer golfde. Geen van beide clubs zou immers iets wezenlijks opschieten met een punt, maar dat is wel precies wat ze kregen.

Milan (zesde, 29 punten) en Roma (vijfde, 34 punten) zien het gat met koploper Internazionale daardoor groeien naar respectievelijk dertien en acht verliespunten. De druk op beide trainers blijft daardoor onverminderd groot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.