Inter gooit koppositie te grabbel tegen Sassuolo

Sassuolo heeft Internazionale op een verrassende nederlaag getrakteerd. De bezoekers hielden met dank aan uitstekend verdedigend werk stand en gingen dankzij een late goal van Domenico Berardi met de zege aan de haal: 0-1.

Zowel in het seizoen 2013/14 als in de jaargang 2014/15 won Internazionale een keer met 7-0 van Sassuolo, maar al snel werd duidelijk dat een monsterscore zondagmiddag niet binnen handbereik was voor de thuisploeg. De bezoekers draaien mee in de subtop, incasseerden nog maar drie competitienederlagen dit seizoen en toonden zich ook in Stadio Giuseppe Meazza solide.

Adem Ljajic (foto) was voor rust het dichtst bij de openingstreffer. De van AS Roma gehuurde Serviër dacht doelman Andrea Consigli te verrassen met een gekruld afstandsschot, maar de Italiaanse keeper had een fenomenale redding in huis. Sassuolo was gevaarlijk dankzij vrije trappen van Domenico Berardi, maar kwam eveneens niet tot scoren in de eerste helft.

Inter zocht naar de opening en leek die vlak voor tijd te vinden via Rodrigo Palacio. Met Consigli uit het doel had de invaller de bal voor het intikken, maar de slappe inzet van de spits werd van de lijn gehaald. De misser bleek duur, want Berardi bleek in de extra tijd van de tweede helft wel trefzeker. De Italiaan scoorde vanaf de strafschopstip. De penalty volgde na een overtreding van João Miranda op Grégoire Defrel.

Afhankelijk van het resultaat van Napoli is Inter de koppositie kwijt. De ploeg van trainer Maurizio Sarri neemt het later deze zondag op tegen Frosinone (aftrap 15.00 uur). Bij een zege of gelijkspel is Napoli de nieuwe lijstaanvoerder in de Serie A.