Jorge Jesus blij dat scorende Dost geen last had van Casillas

Bas Dost onderstreepte zondagavond zijn status als topscorer van de Portugese competitie door op bezoek bij Moreirense een echte spitsengoal te maken. De treffer van de Nederlander bleek de opmaat voor de zwaarbevochten overwinning van Sporting Lissabon (2-3).

Trainer Jorge Jesus sprak achteraf op de clubsite zijn vreugde uit over de zege van zijn ploeg. 'We worden steeds beter. We speelden een geweldige tweede helft, net als tegen FC Porto vorige week (2-1 verlies, red.). Het verschil met vandaag is dat Iker Casillas niet onder de lat stond', doelde de 62-jarige Portugees op het magnifieke optreden van de Spaanse doelman in de topper vorige week. De voormalige doelman van Real Madrid voorkwam een comeback van Sporting met twee fraaie reddingen in de slotfase.

Die comeback kwam er tegen Moreirense wel, mede dankzij Dost. De Nederlander stond halverwege de tweede helft precies op de goede plek na een schot op de paal en tikte de 2-2 binnen. Adrien Silva zorgde vijf minuten later voor de bevrijdende 2-3 voor de bezoekers, waardoor Sporting een belangrijke stap zet richting plaatsing voor kwalificatie voor de Champions League.

Bekijk hieronder de zeventiende competitietreffer van Dost voor Sporting.