Dost helpt bij wederopstanding Sporting

Reacties

Bas Dost heeft zijn bijdrage geleverd aan het herstel van Sporting Lissabon, dat bij laagvlieger Moreirense ontsnapte aan een nederlaag (2-3).

Dost helpt bij wederopstanding Sporting

Na de nederlaag in de topper tegen FC Porto had Sporting Lissabon vorige week de hoop op de Portugese titel moeten opgeven. Moreirense dreigde zondag de ploeg van trainer Jorge Jesus een volgende klap te geven. Maar Os Leões toonden zich van hun veerkachtige kant tegen de laagvlieger.

Tot twee keer toe nam Moreirense een voorsprong. Alan Ruiz tekende voor de eerste gelijkmaker van Sporting. In de 68ste minuut volgde Dost zijn voorbeeld door de 2-2 te maken. Het was zijn zeventiende treffer in de Portugese competitie. De Oranje-international stond op de goede plaats toen de bal na een schot van invaller Daniel Podence via de paal voor zijn voeten terechtkwam. Adrien Silva maakte ruim een kwartier voor het einde het karwei af.

Ondanks de zege blijft het gat tussen Sporting en koploper Benfica met tien punten groot.  Nummer twee FC Porto staat negen punten voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.