Jonker blijft hoofdcoach Willem II met verzwaarde staf

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief: Andries Jonker is ook komend seizoen hoofdtrainer van Willem II. De 45-jarige Amsterdammer, die sinds het ontslag van Dennis van Wijk het roer bij de Tilburgers overnam, zal vanaf het nieuwe seizoen officieel hoofdtrainer én technisch directeur van de Tricolores zijn.

Jonker blijft hoofdcoach Willem II met verzwaarde staf

Alfons Groenendijk en Marcel Valk worden zijn assistenten. Dat is de uitkomst van gesprekken die de afgelopen maanden gevoerd zijn tussen het bestuur en de technische baas. Het voorbije seizoen wist Jonker Willem II ternauwernood te behouden voor de Eredivisie.

'Uiteindelijk is dit voor Willem II vermoedelijk de beste constructie', aldus Jonker tegen VI.nl. De coach kan op zeer veel steun rekenen van het bestuur en in het bijzonder voorzitter Hans Verbunt. De preses zei onlangs in VI al dat hij in de Amsterdammer de 'toekomstige Guus Hiddink van Willem II' zag, mede omdat hij binnen alle geledingen van de club goed ligt.

'Zo'n compliment is heel mooi, alleen heb ik het bestuur wel direct duidelijk gemaakt dat er iets moest veranderen', reageert Jonker. 'Aangezien ik een perfectionist ben, waren alle zware taken niet meer goed te combineren. Een verzwaring van de technische staf was dan ook nodig en die eis is ingewilligd.'

'Met Groenendijk trekken we een ervaren man aan, die heel dicht naast mij kan werken. Valk zit in een ander stadium van zijn carrière, maar de afgelopen maanden hebben we bij Willem II al kunnen merken hoe belangrijk ook hij kan zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen