Jong Oranje houdt stand in krankzinnige slotfase

Reacties

Jong Oranje heeft zich weer aan kop genesteld in de kwalificatiereeks voor het EK Onder-21. De ploeg van bondscoach Fred Grim rekende in Tilburg af met Wit-Rusland (1-0).

Jong Oranje houdt stand in krankzinnige slotfase

Buiten het zwakke broertje Cyprus blijken alle landen in Groep 8 aan elkaar gewaagd. Na de misstap tegen Slowakije (1-3) zou Nederland bij nog een uitglijder achterop raken bij Turkije, Slowakije en Wit-Rusland, maar dat laatste land werd door een treffer van Vincent Janssen (foto) met het kleinste verschil verslagen.

De spits van AZ (21) maakt een stormachtige ontwikkeling door en loopt intussen één op één in de spits bij Jong Oranje tijdens deze kwalificatiecyclus. En bij zijn vierde treffer ontbrak het zeker niet aan overtuiging; na een hakje van Ricardo Kishna legde Janssen hem goed voor zijn linker, om hem daarna vanaf de zijkant hard in het dak van het doel te rammen.

Kansen
De Wit-Russen drongen bij vlagen wel aan, maar de grootste kansen waren voor de elf van Grim. Janssen werd een keer gehinderd toen hij de zestien instormde en ook Sven van Beek was bij ingestudeerde vrije trappen twee keer gevaarlijk. Een keer schoot de Feyenoord-verdediger hard over en na goed terugleggen van defensiepartner Karim Rekik knalde hij naast.

Al deze wapenfeiten vonden overigens plaats voor rust, het was lang wachten voordat Jong Oranje ook in de tweede helft gevaarlijk werd. Invaller Queensy Menig haalde vanaf de rand van de zestien uit, maar de inzet van de Zwollenaar ketste via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Mickey van der Hart behoedde Nederland ver in de krankzinnige slotfase, waarin beide ploegen over en weer kansen kregen, zelfs nog voor de 1-1.

Jong Oranje gaat daardoor voorlopig weer aan kop in Groep 8. De negen groepswinnaars plaatsen zicht direct voor de eindronde in Polen, de vier beste nummers twee spelen play-offs voor twee tickets. Het gastland completeert het twaalfkoppige deelnemersveld in 2017. Dinsdag gaat het elftal van Grim op bezoek bij Slowakije.

Stand Groep 8
Nederland 4 - 9
Turkije 3 - 6
Slowakije 3 - 6
Wit-Rusland 4 - 6
Cyprus 4 - 0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.