Jong Oranje: Diks en Haye vervangen Klaiber en Woudenberg

Reacties

Sean Klaiber en Lucas Woudenberg hebben zich wegens een blessure afgemeld bij Jong Oranje. Bart Ramselaar was een van de beoogde vervangers, maar de negentienjarige middenvelder is ziek. Daarop zijn debutant Kevin Diks en Thom Haye opgeroepen.

Jong Oranje: Diks en Haye vervangen Klaiber en Woudenberg

Klaiber en Ramselaar (foto) begonnen zondagmiddag nog in de basis bij FC Utrecht tijdens de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen PSV. De 21-jarige rechtsback deed 88 minuten mee, voordat hij werd vervangen door Ramon Leeuwin. Ramselaar maakte vlak na rust de gelijkmaker. Woudenberg speelde op zijn beurt negentig minuten mee met NEC tegen De Graafschap (1-1).

Bondscoach Fred Grim besloot maandag Diks en Haye op te roepen als vervangers van Klaiber en Woudenberg. Voor de rechtsback van de Arnhemmers is dat de eerste keer. De negentienjarige verdediger scoorde in zijn twaalf competitieduels van dit seizoen twee keer en is een vaste waarde voor de ploeg van trainer Peter Bosz. De één jaar oudere Haye moet het vooral met invalbeurten doen bij AZ.

Jong Oranje kwam om 12.00 uur bij elkaar om zich voor te bereiden op de EK-kwalificatieduels met Wit-Rusland (12 november) en Slowakije (17 november). Feyenoord meldt opmerkelijk genoeg dat ook Rick Karsdorp zich voor die wedstrijden heeft afgemeld, maar de KNVB maakt zelf geen melding van de afzegging van de twintigjarige rechtsback.

De selectie van Jong Oranje

Doel: Joël Drommel (FC Twente), Maarten de Fockert (sc Heerenveen), Mickey van der Hart (PEC Zwolle).

Verdediging: Karim Rekik (Olympique Marseille), Nathan Aké (Watford), Sven van Beek (Feyenoord), Joshua Brenet (PSV), Kevin Diks (Vitesse), Hans Hateboer (FC Groningen), Wesley Hoedt (Lazio), Rick Karsdorp (Feyenoord), Derrick Luckassen (AZ).

Middenveld: Thom Haye (AZ), Jorrit Hendrix (PSV), Joris van Overeem (AZ), Daley Sinkgraven (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord), Dabney dos Santos (AZ).

Aanval: Jean-Paul Boëtius (FC Basel), Vincent Janssen (AZ), Ricardo Kishna (Lazio), Queensy Menig (PEC Zwolle), Gyliano van Velzen (FC Volendam).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.