Boëtius wil blessureleed achter zich laten

Reacties

Jean-Paul Boëtius (21) is hersteld van zijn blessureleed en geniet ervan weer op het veld te staan. De aanvaller van FC Basel bereidt zich momenteel met Jong Oranje voor op de EK-kwalificatieduels met Wit-Rusland (donderdag) en Slowakije (volgende week dinsdag).

Boëtius wil blessureleed achter zich laten

'Het gaat goed. Ik heb een moeilijke periode afgesloten. Ik ben nu weer fit en heb zondag mijn eerste wedstrijd weer meegepikt', refereert de linkeraanvaller van de Zwitserse koploper bij FOX Sports aan zijn heupblessure en zijn rentree tegen Grashoppers (2-3 verlies).

'Ik zat er net en raakte toen al geblesseerd', vervolgde de van Feyenoord overgenomen aanvaller. 'Dat is vervelend, want ik ben er anderhalve maand uit geweest. Maar ik ben nu weer honderd procent en heb helemaal geen reactie gehad.' Gelukkig is hij in Zwitserland dus zeker. 'Absoluut, als ik mezelf daar een cijfer van 1 tot en met 10 voor moet geven, geef ik een 11.'

Voor de aanvaller, die bij Jong Oranje voornamelijk vanaf de rechterkant komt, was het duel met Grashoppers slechts zijn derde in de competitie en zesde in totaal voor Basel. 'Maar ik ben hier om mezelf te ontwikkelen en ik heb het idee dat ik nog steeds vooruit ga.'

In Zwitserland liep de voormalige Feyenoorder onlangs een grote ster tegen het lijf. Tennisser Roger Federer is fanatiek fan van de club. 'Ik heb Federer laatst in de kleedkamer ontmoet', aldus Boëtius in gesprek met de NOS. 'Hij liep langs, gaf me een hand en wilde eigenlijk gewoon doorlopen. Toen kwam hij toch even terug om gedag te zeggen. Het is voor hem ook weer een nieuw gezicht.' De tennisser kende de enkelvoudig Oranje-international. 'Ik heb hem nog niet in het stadion in actie gezien, maar wel via een stream op internet. Het is mooi dat hij bij onze club zit', aldus Federer.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.