Boëtius en Van Dijk grijpen naast Champions League

Malmö FF heeft het Celtic van Virgil van Dijk veroordeeld tot deelname aan de Europa League. Ook Jean-Paul Boëtius greep naast een plek in de groepsfase van de Champions League. Het Maccabi Tel Aviv van Jordi Cruijff was hem de baas.

Malmö FF - Celtic 2-0
Virgil van Dijk is er met Celtic niet in geslaagd zich voor de groepsfase van de Champions League te plaatsen. De Zweedse kampioen Malmö ging met het felbegeerde ticket aan de haal, door met een 2-0 zege in eigen huis de 3-2 nederlaag van vorige week in Glasgow recht te zetten.

Ex-Ajacied Markus Rosenberg hielp Malmö in de 23ste minuut op voorsprong met een kopbal. Later in de eerste helft kwam Malmö erg goed weg, toen Celtic op gelijke hoogte leek te komen via een intikker Leigh Griffiths. De arbiter keurde het doelpunt om onbegrijpelijke redenen af. Negen minuten na rust kwam Malmö op 2-0 via een eigen doelpunt van Dedryck Boyata, die eerder uitkwam namens FC Twente. Van die tegenslag kwam Celtic niet meer terug. Ook de invalbeurt van Nadir Ciftçi bood geen soelaas.

Voor Van Dijk was het mogelijk zijn laatste duel voor Celtic, want hij staat in de belangstelling van Southampton. Derk Boerrigter behoorde niet tot de selectie van The Bhoys.

Maccabi Tel Aviv - FC Basel 1-1
Na het 2-2 gelijkspel in Zwitserland van vorige week begon Basel met een lastige uitgangspositie aan het duel, maar al snel kreeg de club van bankzitter Jean-Paul Boëtius een opsteker. Luca Zuffi opende in de elfde minuut de score met een prachtige vrije trap. Maccabi kwam een kwartier later alweer langszij en zo kwam plaatsing voor de groepsfase van de Champions League wel heel dichtbij voor de club waar Jordi Cruijff technisch directeur is.

Om wat te forceren kwam Boëtius halverwege de tweede helft binnen de lijnen bij Basel, maar de ex-Feyenoorder kon geen ommekeer teweegbrengen. De uitschakeling van Basel is vanuit Nederlands perspectief geen slecht nieuws, want Zwitserland is een grote concurrent van de Eredivisie op de UEFA-coëfficiëntenranglijst.