Boëtius: 'In feite was ik verder dan Depay'

Reacties

Terwijl zijn generatiegenoot Memphis Depay met een privéjet werd ingevlogen door Manchester United, vertrok Jean-Paul Boëtius met EasyJet naar FC Basel. 'In feite was ik verder dan hij', aldus de ex-Feyenoorder.

Boëtius: 'In feite was ik verder dan Depay'

'Ik speelde alles bij Feyenoord, hij viel meestal in bij PSV. Memphis debuteerde eerder in Oranje dan ik, al mocht ik in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk in de basis beginnen. Daarna kwamen we allebei in de voorselectie voor het WK', vergelijkt Boëtius in de nieuwe Voetbal International.

'Het was spannend, hij of ik, totdat de bondscoach besloot van systeem te wisselen: 4-3-3 werd 5-3-2. Was dat niet gebeurd, dan zou ik misschien zijn geselecteerd. Daarna heeft Memphis het geweldig gedaan en had ik een veel minder jaar', vervolgt Boëtius.

Basel biedt na dat mindere jaar uitkomst voor Boëtius, die ook in de belangstelling stond van Lazio, Fiorentina en Newcastle United. Vorig jaar klopte Sevilla nog voor hem aan in Rotterdam. 'Natuurlijk waren er andere clubs, maar dan ga je je verdiepen in Basel en kom je interessante dingen tegen. Vorig jaar heeft de club de groepsfase in de Champions League overleefd. Welke club in Nederland is dat de laatste jaren gelukt?'

Lees in de nieuwe VI en op VI Premium de hele reportage van Martijn Krabbendam, die met Jean-Paul Boëtius meereisde naar Basel.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.