Jesus kijkt uit naar duel tussen 'beste clubs Europa League'

Reacties

Benfica-coach Jorge Jesus kijkt uit naar de halve finale tussen de beste twee ploegen van de Europa League. De kersverse kampioen van Portugal neemt het in eigen huis tegen Juventus, dat binnen enkele weken de titel in de Serie A kan pakken.

Jesus kijkt uit naar duel tussen 'beste clubs Europa League'

'Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en hebben een gelijksoortige filosofie', zegt Jesus in aanloop naar de halve finale tegen Juventus. 'Maar ik ben niet bang voor ze. Juve is tactisch ijzersterk, een typisch Italiaans elftal.'

'Het wordt hoe dan ook een fantastische wedstrijd tussen de beste ploegen die nog over zijn in de Europa League', stelt Jesus. 'Het gaat een harde strijd worden, maar de beslissing valt pas volgende week in Turijn.'

Na de titel is succes in Europees verband het volgende doel voor Benfica. Dat zou direct een prachtig eerbetoon zijn aan de dit jaar overleden clubicoon Eusébio. Daarnaast wil Benfica revanche nemen op het afgelopen seizoen.

Vorig jaar stevende Benfica immers ook af op drie hoofdprijzen, maar in een tijdsbestek van vijftien dagen gingen de titel, de finale om de Europa League (1-2 tegen Chelsea) en Taça de Portugal (1-2 van Vitória Guimarães) verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.