Conte: 'Benfica wil revanche nemen voor mislukt seizoen'

Reacties

Antonio Conte weet wat er nodig is om kans te maken op een plaats in de finale in eigen huis. De coach van Juventus moet in de halve finale van de Europa League eerst zien af te rekenen met Benfica. Geen eenvoudige opgave volgens Conte.

Conte: 'Benfica wil revanche nemen voor mislukt seizoen'

'We moeten een geweldige prestatie leveren. Ik hoop dat we het beste Juventus zullen zien, aangezien we een zeer sterk team treffen', zegt Conte tegenover Sky Sports. 'Benfica heerst in Portugal en wil revanche nemen voor het afgelopen seizoen waarin het team de titel, de beker én de Europa League uit handen gaven.'

'Benfica is bezig aan een uitstekend seizoen en laat dat ook wekelijks zien met spelers als Rodrigo en Gaitán', aldus Conte. Benfica werd zondagavond na de 2-0 zege op Olhanense voor de 33ste keer in de clubhistorie kampioen van Portugal. Ook Juventus is bezig aan een goede voetbaljaargang.

De topclub uit Turijn strijdt dit seizoen nog om twee prijzen. In de Italiaanse competitie staat het elftal, met nog vier wedstrijden op het programma, acht punten voor op nummer twee AS Roma. Eerder dit seizoen won Juve al de Italiaanse Supercoppa ten koste van Lazio (4-0).

Ook het winnen van de Europa League is dus nog mogelijk. Donderdagavond wacht het eerste halve finale-duel met Benfica in Lissabon. Volgende week volgt de return in Turijn. De inzet: een plaats in de finale in de Juventus-Arena.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.