Juve blijft dromen van finale in Turijn, Sevilla imponeert

Juventus en Sevilla hebben zich geplaatst voor de halve finale van de Europa League. Olympique Lyon verloor ook op bezoek bij Juventus, terwijl Sevilla in eigen huis veel te sterk was voor FC Porto.

Juventus - Olympique Lyon 2-1 (1-0)
Na de 0-1 overwinning in Stade de Gerland kende Juventus een week later een bliksemstart tijdens de return. Al na vier minuten keek Olympique Lyon tegen een achterstand aan. Doelman Anthony Lopes van de bezoekers moest kansloos toezien hoe Andrea Pirlo (foto boven) de bal uit een vrije trap tegen de touwen schoot. Een kwartier later trok Jimmy Briand de stand gelijk. De aanvaller kopte binnen op aangeven van Arnold Mvuemba. Nog binnen het half uur was Maxime Gonalons dicht bij de 1-2, maar keeper Gianluigi Buffon bracht uitstekend redding op de inzet van de middenvelder.

Het spel golfde daarna op en neer en na een uur dacht Carlos Tévez de thuisploeg opnieuw op voorsprong te zetten, maar zijn fraaie kopgoal werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Zeven minuten later was Mvuemba aan de andere kant dicht bij een doelpunt, maar opnieuw bleek Buffon goud waard. Kort daarna viel de beslissing. Een schot van Claudio Marchisio werd door Samuel Umtiti van richting veranderd, waardoor Lopes op het verkeerde been stond en Juventus op 2-1 kwam. Daar bleef het bij in Noord-Italië, waardoor Juve mag blijven hopen op een finale in eigen stadion.

Sevilla - FC Porto 4-1 (0-1)
Voorafgaand aan de returns in de kwartfinale van de Europa League leek het duel tussen Sevilla en FC Porto het spannendst te worden. Leek, want binnen een half uur was de wedstrijd in Estadio Ramón Sánchez Pizjuan beslist in het voordeel van de thuisploeg. Het team van trainer Unai Emery stond na 29 minuten met 3-0 voor. Ivan Rakitic zorgde al na vijf minuten ervoor dat de 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd was goedgemaakt door een strafschop te benutten.

In de 26ste minuut maakte Vitolo het tweede doelpunt namens de Andalusiërs, door na een goede aanname koel binnen te schuiven. Drie minuten later was het opnieuw raak. Carlos Bacca leek daarmee voor de beslissing te zorgen, want FC Porto hapte naar adem en was blij dat het voor rust niet nog meer goals incasseerde. De bezoekers begonnen een stuk dreigender aan de tweede helft en na drie minuten kreeg Nabil Ghilas een goede mogelijkheid.

Niet veel later was ook Ricardo Quaresma dicht bij een treffer namens FC Porto, maar zijn landgenoot Beto redde uitstekend in het doel van Sevilla. In de 54ste minuut kregen de Spanjaarden een flinke tegenvaller te verwerken, want Coke ontving zijn tweede gele kaart en moest van het veld. Met elf-tegen-tien liet Quaresma na de spanning terug te brengen en zorgde invaller Kevin Gameiro elf minuten voor tijd voor de genadeklap door 4-0 te maken. Quaresma redde in de extra speeltijd nog wel de eer namens de Portugezen, maar daar bleef het bij.