Januzaj stelt Kosovo teleur: 'Focussen op United'

Reacties

Kosovo treedt zonder Adnan Januzaj aan tijdens de vriendschappelijke interland tegen Haïti. De vleugelspeler van Manchester United heeft de uitnodiging voor de allereerste wedstrijd van het land naast zich neergelegd.

Januzaj stelt Kosovo teleur: 'Focussen op United'

'Momenteel spreekt Januzaj met geen enkel land over een eventuele interlandcarrière', aldus zijn manager Dirk De Vriese in Het Nieuwsblad. 'Hij wil op dit moment louter en alleen focussen op zijn club. Dat is de uitdrukkelijke wens van hem en zijn omgeving. Nogmaals, een keuze voor één bepaald land is niet aan de orde. Daar voelt Adnan zich gewoon nog niet klaar voor.'

Januzaj, die dit seizoen zijn doorbraak beleefde bij Manchester United, kan door zijn multiculturele achtergrond voor op zijn minst zes landen uitkomen. Albanië, België, Engeland, Turkije en Servië gooiden allemaal al een lijntje uit naar de jongeling, die nu dus ook in de belangstelling staat van Kosovo, waaruit een groot deel van zijn familie afkomstig is.

Op 5 maart oefent Kosovo tegen Haïti en de hoop werd gevestigd op Januzaj. 'We zijn in gesprek met de familie van Adnan. Het zou een prachtig symbolisch gebaar zijn als een speler met zijn kwaliteiten zou meespelen in onze allereerste interland', verklaarde de voetbalbond van Kosovo (FFK) eerder. 'We willen benadrukken dat dit een symbolisch gebaar zou zijn van Januzaj. Door voor ons een oefenwedstrijd te spelen legt hij zich op geen enkele wijze vast.'

De FFK rekende op het jawoord van Januzaj. 'We hebben het idee dat hij vanwege zijn band met ons volk positief tegenover ons idee staat. Het zou prachtig zijn, ook als hij maar een kwartier meespeelt.' De voetbalbond hoopt dat enkele andere grote spelers met banden met Kosovo ook willen meespelen tegen Haïti, ook als zij al eens voor een ander natie uitkwamen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.