Jans beklaagt zich over rode kaart Nijland

Ron Jans vindt dat Stef Nijland onterecht rood kreeg in de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles. Daarnaast miste de trainer van PEC Zwolle agressie in zijn elftal.

Nijland kreeg in de 51ste minuut bij een 0-1 achterstand rood voor een beuk die hij uitdeelde aan Jop van der Linden. 'Dat is gewoon geen rood', oordeelde Jans bij FOX Sports. 'Nijland wilde druk zetten op de keeper en werd gewoon twee keer voor de voeten gelopen door Van der Linden. Toen duwde hij hem weg. Dit is te zwaar gestraft.'

Vreemd genoeg dwong PEC zónder Nijland in het restant van de wedstrijd meer af dan in de 51 minuten daarvoor. 'Met tien man hebben we de derbymentaliteit laten zien die we daarvoor níét konden opbrengen', meende Jans. 'Dat is de basis. Go Ahead Eagles bood in de duels meer dan wij, dat is beslissend geweest. Qua agressie was het vandaag niet goed genoeg om te winnen.'