Janmaat goud waard voor Newcastle, Spurs thuis onderuit

Newcastle United blijft maar winnen in de Premier League. Ook op bezoek bij West Bromwich Albion werden drie punten gepakt. De door bondscoach Guus Hiddink gepasseerde Daryl Janmaat vertolkte een belangrijke rol met twee assists. Tottenham Hotspur ging thuis onderuit tegen Stoke City.

West Bromwich Albion - Newcastle United 0-2
Newcastle United begon dramatisch aan het seizoen en er werd geroepen om het ontslag van manager Alan Pardew, maar de Noord-Engelsen hebben duidelijk de weg naar boven gevonden. Op bezoek bij West Bromwich Albion werd voor de vierde keer op rij gewonnen in de Premier League door The Magpies.

Op slag van rust opende Ayoze Pérez (foto), die tegen Tottenham Hotspur (1-2) en Liverpool (0-1) voor de winnende treffer zorgde, op aangeven van Janmaat de score namens de bezoekers door achter zijn standbeen binnen te tikken. Janmaat startte net als doelman Tim Krul in de basis. Na ruim een uur kopte Fabricio Coloccini het tweede doelpunt tegen de touwen. Opnieuw op aangeven van Janmaat. Daarmee was de wedstrijd beslist in het voordeel van de bezoekers.

Door de opmars van de laatste weken bezet Newcastle United nu de zevende plaats in de Premier League met zestien punten uit elf wedstrijden. West Bromwich Albion heeft drie punten minder en staat veertiende.

Tottenham Hotspur - Stoke City 1-2
Op eigen veld leverde Tottenham Hotspur een wanprestatie tegen Stoke City. De ploeg van manager Mauricio Pochettino ging dit seizoen in de Premier League op eigen veld al onderuit tegen Liverpool, West Bromwich Albion, Newcastle United en ook Stoke namen drie punten mee uit White Hart Lane.

Met Ex-Eredivisonisten Nacer Chadli en Christian Eriksen in de basis terwijl Moussa Dembélé, Jan Vertonghen en Michel Vorm op de bank bleven, keek Tottenham al na zes minuten tegen een achterstand aan. Bojan Krkic zette Stoke - waar Erik Pieters de hele wedstrijd speelde - op voorsprong in Noord-Londen.

Jonathan Walters maakte er in de 33ste minuut 0-2 van en die tussenstand hield lang stand. Tottenham probeerde het wel, maar erg gevaarlijk werd het niet. Pas een kwartier voor tijd kwam de thuisclub terug in de wedstrijd via Nacer Chadli, die kiezelhard in de korte hoek binnenschoot.

Daar bleef het echter bij, waardoor Tottenham Hotspur op de twaalfde plaats blijft steken in de Premier League. Stoke City bezet nu een knappe negende positie.