Kwakkelend Manchester City ontsnapt tegen QPR

Reacties

Het Queens Park Rangers van Leroy Fer had tegen Manchester City meer verdiend, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Sergio Agüero toonde met twee goals nog maar eens aan wat voor klasbak hij is: 2-2.

Kwakkelend Manchester City ontsnapt tegen QPR

QPR begon aan het treffen met de regerend landskampioen in de wetenschap dat het hekkensluiter Burnley – dat eerder op de dag won – slechts nog op doelsaldo achter zich liet. Voor een punt tegen de nummer drie van de Premier League had het vooraf wellicht getekend, maar na afloop overheerste de teleurstelling op Loftus Road.

Het was Charlie Austin die de thuisploeg na een kwart wedstrijd volkomen conform de verhoudingen op 1-0 zette. De spits had daarvóór al twee keer gescoord, maar zag beide treffers (terecht) afgekeurd worden. De eerste was niet zo bijzonder – bij zijn rake kopbal stond Austin een paar meter buitenspel – maar de tweede geannuleerde goal was tamelijk kolderiek te noemen.

City-keeper Joe Hart kreeg in zijn eigen strafschopgebied een vrije trap te nemen, maar tikte de bal met zijn linkervoet aan voordat hij het speeltuig met rechts in de voeten van Austin schoof. Hij trof doel, maar omdat Hart de bal twee keer had beroerd, werd ook díe goal afgekeurd. Op aangeven van Mauricio Isla kreeg Austin even later alsnog zijn verdiende doelpunt.

Charlie Austin kopt de bal voorbij Joe Hart, maar helemaal rechts heeft Fernando het goed gezien: de spits stond buitenspel.
Charlie Austin kopt de bal voorbij Joe Hart, maar helemaal rechts heeft Fernando het goed gezien: de spits stond buitenspel.

Omdat een penaltyclaim van QPR niet werd gehonoreerd en Hart een fantastische redding in huis had, overleefde City de openingsfase zonder verdere averij. Sergio Agüero toonde vervolgens zijn klasse, al had zijn prachtgoal geen doorgang mogen vinden. De Argentijn controleerde een lange bal van Eliaquim Mangala weliswaar schitterend, maar stond daarbij buitenspel. Bij een van zijn twee daaropvolgende kapbewegingen, voordat hij raak schoot, leek hij de bal bovendien met de hand te raken. Dat maakte zijn actie evenwel niet minder fraai.

Ook in de open tweede helft verstopte QPR zich allerminst, het was via een van richting veranderd schot van Fer zelfs dicht bij de 2-1. Het ontbrak de mannen van Harry Redknapp echter aan geluk, zelfs nadat de ploeg via een eigen goal van Martín Demichelis op voorsprong kwam. Wéér was het Agüero die een lange bal controleerde en zijn team voor de tweede keer naast de laagvlieger hielp: 2-2.

Het was alweer zijn dertiende doelpunt in evenzoveel competitieduels, waarmee Agüero het de laatste weken een stuk beter doet dan zijn werkgever. Van de laatste vijf duels wist City alleen de derby tegen Manchester United te winnen. In de Champions League pakte de ploeg in twee wedstrijden slechts één punt tegen CSKA Moskou, Newcastle United was in de League Cup te sterk, terwijl ook bij West Ham United werd verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.