Chelsea dankzij Diego Costa ook langs Liverpool

Diego Costa heeft Chelsea de overwinning bezorgd op bezoek bij Liverpool, dat vooral na rust weinig in te brengen had (1-2).

De wedstrijd kende een spectaculaire start, want binnen een kwartier hadden beide teams al gescoord. Emre Can opende na negen minuten de score namens Liverpool. De middenvelder uit Duitsland schoot via Gary Cahill raak, nadat hij kort daarvoor ook al een van richting veranderd schot net naast het doel van Thibaut Courtois had zien gaan.

Het antwoord van Chelsea liet echter niet lang op zich wachten, want vijf minuten later zorgde Cahill voor de gelijkmaker. Simon Mignolet redde uitstekend op een kopbal van John Terry, maar de rebound was een prooi voor zijn collega in het centrum van de verdediging. Dankzij de doellijntechnologie bleek het een geldige treffer.

Weer vier minuten later dacht Mario Balotelli zijn eerste doelpunt namens Liverpool in de Premier League te maken, maar deze werd - terecht - afgekeurd vanwege buitenspel. Een schot van Jordan Henderson werd kort daarna geblokkeerd door Cahill en heel Liverpool schreeuwde om een strafschop vanwege hands, maar scheidsrechter Anthony Taylor besloot om door te laten voetballen.

Daarna nam Chelsea het initiatief steeds meer over, maar de Londense club was niet scherp bij de afwerking. Met name Oscar zorgde voor veel gevaar bij de bezoekers, maar Eden Hazard en Diego Costa lieten na te scoren. Na rust hetzelfde beeld: Chelsea zorgde voor meer dreiging, maar namens Liverpool stuitte Raheem Sterling op Courtois.

Aan de andere kant ging een omhaal van Diego Costa over, terwijl een schot van Hazard gesmoord werd. In de 67ste minuut was het wél raak. Na een uitstekende actie van César Azpilicueta kwam de bal via Mignolet bij Diego Costa terecht en de aanvaller schoot hard zijn tiende competitietreffer van het seizoen tegen de touwen.

Het bleek de beslissing, want Taylor besloot kort voor tijd opnieuw niet te fluiten bij een vermeende handsbal van Cahill. Het bleef dus 1-2, waardoor Chelsea opnieuw won op Anfield. Vorig seizoen eindigde dezelfde confrontatie in een 2-0 zege voor de bezoekers, waardoor Liverpool afhaakte in de titelstrijd. Manchester City ging met het kampioenschap aan de haal.

In de huidige jaargang sprokkelde de ploeg van manager Brendan Rodgers slechts veertien punten bij elkaar in elf duels, waardoor koploper Chelsea liefst vijftien punten voorsprong heeft.