Mourinho zet vraagtekens bij beslissing Rodgers

Reacties

Chelsea-manager José Mourinho heeft kritiek geuit op zijn collega Brendan Rodgers van Liverpool, die dinsdag met een veredeld B-team aantrad tegen Real Madrid. Daarmee gooit de Portugees olie op het vuur, aangezien beide clubs elkaar zaterdag treffen.

Mourinho zet vraagtekens bij beslissing Rodgers

Mario Balotelli, Steven Gerrard, Jordan Henderson en Raheem Sterling kregen bijvoorbeeld rust in Estadio Santiago Bernabéu. Liverpool verloor met 1-0 bij Real in Groep B van de Champions League en volgens Mourinho had Rodgers zijn beste spelers moeten opstellen. 'Als ik voor een wedstrijd het gevoel had dat ik hem niet kon winnen, zou ik misschien niet eens gaan.'

'Misschien blijkt het achteraf wel een meesterzet als zijn spelers topfit zijn tegen ons', vervolgde Mourinho, die woensdag met Chelsea op bezoek gaat bij NK Maribor. Zelf zou hij nooit zijn beste spelers sparen in zo'n grote wedstrijd. 'Ik zou tegen de beste opponenten altijd mijn beste elf opstellen.'

Het is opvallend dat Mourinho deze uitspraken doet in aanloop naar het bezoek aan Liverpool, want in april van dit jaar trad hij ook zeker niet met zijn beste elf spelers aan tijdens het uitduel op Anfield. Demba Ba, Tomas Kalas, Mohamed Salah en André Schürrle begonnen bijvoorbeeld in de basis. Chelsea won echter wel (0-2) en daarmee haakte Liverpool af in de titelrace. Manchester City werd kampioen.

Op dit moment is Chelsea koploper in de Premier League en ook in de Champions League gaat het de ploeg van Mournho voor de wind. Na drie wedstrijden heeft de Londense club zeven punten en bij een overwinning Slovenië, thuis werd het 6-0, is Chelsea geplaatst voor de achtste finale. Woensdagavond kan het zich zelfs al verzekeren van de eerste plaats in de poule.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.