Groep B: reserves Liverpool houden schade beperkt bij Real

Reacties

Hoewel Cristiano Ronaldo de productie van Raúl (71 treffers) in de Champions League niet heeft kunnen evenaren, heeft Real Madrid zich in de thuiswedstrijd tegen Liverpool wel al verzekerd van een plek bij de laatste zestien. FC Basel won ruim van Ludogorets.

Groep B: reserves Liverpool houden schade beperkt bij Real

Real Madrid – Liverpool 1-0
Liverpool-manager Brendan Rodgers hield, waarschijnlijk met het oog op de topper van zaterdag tegen Chelsea, belangrijke spelers als Steven Gerrard, Philippe Coutinho, Raheem Sterling, Jordan Henderson en Mario Balotelli aanvankelijk op de bank in het Estadio Santiago Bernabéu. Met de 3-0 nederlaag op Anfield van twee weken terug leken The Reds al vóór de wedstrijd de handdoek te gooien, maar het was voor Real Madrid nog lastig genoeg de vierde CL-zege van dit seizoen te boeken.

Want Rodgers had met Simon Mignolet zijn eerste doelman wél laten staan. Juist de Belgische sluitpost ontpopte zich tot sta-in-de-weg van De Koninklijke. Zo voorkwam hij dat Cristiano Ronaldo al in de eerste helft zijn 71ste treffer in het miljoenenbal kon maken en daarmee CL-topscorer aller tijden Raúl wist te evenaren. Eerst redde Mignolet toen de 29-jarige Portugees uithaalde na een fout van Martin Skrtel en ook bij een vrije trap stond de Belg op zijn post.

In tegenstelling tot Cristiano Ronaldo passeerde Karim Benzema de prima keepende Simon Mignolet wel. Het betekende de 41ste treffer van de Fransman in de Champions League.
In tegenstelling tot Cristiano Ronaldo passeerde Karim Benzema de prima keepende Simon Mignolet wel. Het betekende de 41ste treffer van de Fransman in de Champions League.

Toch stevende Real Madrid al voor rust op de twaalfde (!) officiële zege op rij af. Karim Benzema tikte na 27 minuten de bal hard achter Mignolet uit een voorzet van Marcelo, maar meer doelpunten kon de dit seizoen zo trefzekere ploeg van Carlo Ancelotti niet maken. In de hoop op een stunt bracht Rodgers daarom alsnog Coutinho, Gerrard en Sterling in, terwijl Gareth Bale aan Madrileense kant zijn rentree maakte en nog de lat raakte. De Welshman ontbrak de laatste weken door blessureleed.

Het bleef echter bij 1-0, waardoor Real zich met negen punten meer dan Liverpool al kan opmaken voor de achtste finale van de Champions League. De Engelsen moeten met FC Basel en Ludogorets de strijd aangaan om het tweede ticket voor de knock-outfase.

FC Basel – Ludogorets 4-0
FC Basel profiteerde in de thuiswedstrijd tegen het Ludogorets van Virgil Misidjan, die op de bank begon, optimaal van de gang van zaken in Madrid. De Zwitsers verloren vorige maand nog met 1-0 in Bulgarije, maar lieten – net als in de thuiswedstrijd tegen Liverpool (1-0) – zien dat ze in het eigen St. Jakob Park een tegenstander zijn om rekening mee te houden.

Fabian Frei wees Basel de weg naar de tweede overwinning in Groep B door zowel de zeventienjarige Breel Embolo als Derlis González in stelling te brengen. Beide spitsen rondden uitstekend af. Toen na rust ook Shkelzen Gashi en Marek Suchý nog scoorden, wist de ploeg van trainer Paulo Sousa het zeker: het begint als nummer twee aan de laatste twee duels met Real en Liverpool, dat een achterstand van drie punten moet goedmaken op RotBlau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.