Marcelo looft Ancelotti: 'Natuurlijk hoop ik dat hij verlengt'

Reacties

Carlo Ancelotti (55) is volgens Spaanse media dicht bij een contractverlenging. De trainer van Real Madrid wordt mede door de goede prestaties op handen gedragen.

Marcelo looft Ancelotti: 'Natuurlijk hoop ik dat hij verlengt'

De ervaren Italiaan gaf zijn rijke trainersloopbaan vanaf medio 2013 een vervolg bij De Koninklijke.  Voor zijn gang naar Madrid was hij werkzaam als coach van Reggiana, Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea en Paris Saint-Germain.

Uitgerekend in zijn eerste seizoen bezorgde Ancelotti Real La Decima, de tiende Europa Cup I/Champions League-zege. Met het binnenhalen van die felbegeerde prijs werd de derde plek in de competitie verbloemd. Momenteel is Real in Spanje koploper en loopt het ook in de Champions League soeverein. Real ontvangt dinsdag als schadevrije koploper na drie duels Liverpool.

Ancelotti heeft nog een contract tot de zomer van 2016. Zelf liet hij al eens optekenen dat hij 'graag zijn loopbaan bij Real Madrid zou afsluiten'. Volgens AS kan de Italiaan een contractverlenging van zeker een jaar, en wellicht twee, tegemoet zien. Haast heeft de coach niet. 'Als de club blij met mij is, blijf ik graag. Maar het hoeft allemaal niet morgen al rond te komen.'

Linksback Marcelo vertelt aan UEFA.com dat hij een contractverlenging van de succescoach maar wat graag zou vernemen. 'Carlo Ancelotti spreekt met iedere speler één-op-één. Hij zorgt voor kalmte en vertelt ons precies wat we moeten doen. Dát is de sleutel van ons succes. Er stond en staat namelijk altijd veel druk op bij Real. Wij richten ons nu op het verbeteren van de prestaties van vorig seizoen. En de toekomst van Ancelotti? Natuurlijk hoop ik dat hij zijn contract verlengt', besluit de Braziliaan lovend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.